Не смятам, че в България корупцията е по-голяма отколкото в

...
Не смятам, че в България корупцията е по-голяма отколкото в
Коментари Харесай

Максим Бехар: Няма никаква логика България да не членува в Шенген

Не считам, че в България корупцията е по-голяма в сравнение с в други страни като Италия и Португалия. По-скоро мисля, че България е пълновръстен член на Европейски Съюз. Няма никаква логичност тя да не членува в Шенген. /.../ Драмата е, че България е сложена в неравностойно състояние с другите европейски страни. Това е видно и считам, че нещо в Европейски Съюз би трябвало да се промени ". Това сподели пиар специалистът Максим Бехар в ефира на " Плюс-Минус. Коментарът след новините. "

" Темата " Шенген " е настояща към този момент 12 години, тъй като на 1 януари станаха 12 години, откогато България е член на Европейски Съюз. Според мен един от парадоксите през тези 12 години е, че България и Румъния в действителност са поставени в едно извънредно неизгодно състояние - да бъдем като надали не аварийна гума на  ЕС или на хората, на които би трябвало да се молим ", сподели още той.

Според Бехар, страната ни към момента да не е член на Шенгенското пространство заради политически аргументи.

" Струва ми се, че това са политически игри на извънредно остарялата и неефективна европейска машина и това са тези десетки хиляди хора, които се мотат с едни папки с безцелни погледи по коридорите и асансьорите на Европейски Съюз ", счита пиар специалистът.

Бехар показа мнението на водача на ПЕС Сергей Станишев, че Съветът на Европа не съблюдава законодателните рамки на Европейски Съюз. " Това е реалност, тъй като фактически имаше доста полемики и в последна сметка нищо не се придвижи напред ", посочи той.

" В Европейския съвет и в самите институции би трябвало да подвигаме по-голям звук и да се приказва повече за това по какъв начин се развива България ", сподели още Максим Бехар.

Ако от началото на годината Европейски Съюз не одобри България и Румъния в Шенген, това значи, че нещо не работи в Европейски Съюз, акцентира той. " Факт е, че Европейски Съюз има дискриминационно отношение към България и това освен визира бизнеса, освен ни наскърбява, само че ни кара да си мислим, че сме се върнали в Европейски Съюз, само че не напълно, тъй като може да влязат 25 мигранти през нашата турска граница, в случай, че няколко милиона влязоха в Германия ", даде образец пиар специалистът.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР