Не смятам, че трябва да бъдем толкова остри и сърдити,

...
Не смятам, че трябва да бъдем толкова остри и сърдити,
Коментари Харесай

Цветанов: ГЕРБ печели тези избори, но със сериозно отстъпление

Не считам, че би трябвало да бъдем толкоз остри и ядосани, тъй като в последна сметка резултатите от локалния избор демонстрираха, че ГЕРБ печели тези избори, само че със съществено оттегляне в регионалните центрове. Това съобщи в студиото на Тази неделя по bTV някогашният зам.-председател на партията и сегашен ръководител на УС на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

,,Отстъплението се случи, тъй като има избран боязън в партията и не всеки може да изрази своето мнение. В София ГЕРБ загуби трима общински съветници, заради което е доста значимо да знаеш тежестта на всеки един мандат. За цялата страна партията е на загуба с общо 41 съветници. Освен това в столицата вършим оттегляне с към 80 000 гласа. Ето за какво министър председателят не би трябвало да се сърди, когато чува разнообразни отзиви, а аз желая да му оказа помощ в тази посока. Не можеш да търсиш единствено омерзение и да се сърдиш'', показа Цветанов и добави, че в случай че Йорданка Фандъкова е била на балотажа не против Мая Манолова, а против различен десен претендент, тогава резултатът от вота евентуално би бил различен.

,,Това, което направих аз, е да дам оставка и да напусна Народното събрание по справедливи аргументи. Аз към момента съм редови член на партията и това, което бе регистрирано като разбор по време на Националната среща, не беше логичен спор, в който да се споделя истината. Убеден съм, че в случай че министър председателят даде опция членовете да приказват, ще разбере доста истини'', уточни още той, като не пожелае да разкрие кой съгласно него подвежда Борисов.

,,Не съм си разрешавал другарски огън против ГЕРБ, нито съм играл против ГЕРБ'', увери Цветан Цветанов, след което акцентира, че организацията на партията в Русе е била брилянтна преди да бъде разрушена.

,,Пламен Стоилов щеше да бъде определен на първи тур, в случай че беше номиниран за претендент за кмет'', сподели той.

Относно предлагането на Бойко Борисов претендентите на ГЕРБ да могат да ръководят до три мандата, Цветанов разяснява, че това е въпрос, който по-скоро би трябвало да бъде решен от хората, а не толкоз от партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР