„Не смятам, че точно спортът е сферата, която натоварва здравната

...
„Не смятам, че точно спортът е сферата, която натоварва здравната
Коментари Харесай

Още един призив за не засягане на българския спорт от евентуален локдаун

„ Не считам, че тъкмо спортът е сферата, която натоварва здравната ни система. Във всички страни в Европа сега върви естествен подготвителен развой. В такова време на тестване спортът, освен, че не вреди, а оказва помощ да се преодолеят последствията от пандемията. “ Това съобщи президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов във връзка обсъжданата опция държавното управление да вземе решение да приключи спортните надпревари за един месец като мярка против разпространяването на COVID-19.

''Тренировъчният развой и спортните надпревари е редно да не бъдат засягани от ограничения, а да продължат при съблюдаване на строги протоколи, тъй като здравето на спортистите е приоритет.

Всички надпревари от календара на Европейската федерация по лека атлетика за 2021 година ще бъдат извършени. Разбира се ние имаме разнообразни проекти – „ А “, „ В “, „ С “ според от съответната обстановка, само че основното е провеждането на надпреварите. По всичко проличава, че отсрочените олимпийски игри в Токио през 2020 година ще се проведат с година забавяне.

Българските спортисти би трябвало да имат еднакъв късмет с всички други. Едно 3-седмично затваряне не значи, че тяхната подготовка ще стартира от там, където е била преди локдауна. В средата на подготвителния развой, където сме в този момент, едно такова прекъсване ще бъде съдбовно за реализацията на спортистите през цялата 2021 година Апелирам и имам вяра, че държавното управление на България ще вземе най-хубавото решение за българските спортисти, както го е предписание през годините досега'', споделя още Карамаринов, представен от Novsport.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР