"Не смятам, че сваленият ми имунитет компрометира листата на БСП

...
"Не смятам, че сваленият ми имунитет компрометира листата на БСП
Коментари Харесай

Йончева: Не смятам, че сваленият ми имунитет компрометира листата за евроизборите


"Не считам, че сваленият ми имунитет компрометира листата на Българска социалистическа партия за евроизборите през май ". Това съобщи изрично в предаването "120 минути " по БТВ Елена Йончева, която през днешния ден бе определена да поведе социалистите в изборния ден.

Тя сподели, че не е сюрпризирана от номинацията си, макар че към месец и половина по-рано в студиото на "Тази неделя " съобщи, че диалози по тематиката с нея не са водени. Тя атакува ръководещата партия по тематиката, като уточни, че боязън от компрометиране би трябвало да има измежду членовете на ГЕРБ, които "изфабрикуваха " обвиняванията против нея за "пране на пари ".

На въпроса дали тя има вяра в работата на прокуратурата, Йончева отговори оклончиво. Заяви, че не е значимо дали тя има вяра, а дали доверието на жителите към прокуратурата е високо, съобщавайки, че по статистически данни то е под 8%. "Вярваме, че бъдещият европейски прокурор ще проверява големите обири в България. И в случай че той стартира следствие, възприятието за правдивост и достолепието ще бъдат върнати у българите.

А милиардите левове, отпускани от Европейския съюз, ще отидат за нарастване на пенсиите и за по-високи заплати ", даде обещание претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия. Тя бе безапелационна, че в Европейския парламент ще може да направи повече, в сравнение с като народен представител. А с цел да се "трогне " Европа и да обърне внимание на протичащото се в България, ще би трябвало да има мощна персона в Брюксел. Елена Йончева съобщи също, че няма разцепление в партията, за каквото загатна през днешния ден нейният конкурент в класацията - Сергей Станишев. "Определено ние сме обединени, тъй като няма нищо ужасно в една демократична партия да има спор, който е изпълнен с причини. Страшно е, когато една партия няма борби на хрумвания и действителен конфликт. И когато избира своя водач с 98% от гласовете на членовете си, както е при ГЕРБ ", уточни тя.

Йончева загатна и изненадата си от обстоятелството, че за лидер на листата се е изправила тъкмо против Сергей Станишев, само че все пак "няма конфликт " сред тях. Тя изясни, че не е било елементарно да спечени доверието на съпартийците си. Бъдещият претендент народен представител е получила поддръжката на 266 души, а Станишев е останал след нея с 230 номинации. Елена Йончева не пропусна да спомене, че една от главните й функционалности в Европейския парламент ще бъде битката с корупцията в България.

На финала на диалога тя съобщи, че съгласно нея няма заплаха Сергей Станишев да изпадне от листата на претендентите за евродепутати, тъй като е с богата политическа биография. Но дали той ще бъде на втората позиция, ще се реши от Националния съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР