Не смятам, че ще има импийчмънт на президента Румен Радев

...
Не смятам, че ще има импийчмънт на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Валерия Велева: Няма да има импийчмънт на президента

Не считам, че ще има импийчмънт на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. Това съобщи журналистката Валерия Велева в ефира на Bulgaria On Air във връзка напрежението сред институциите у нас.

"Основанията за импийчмънт са единствено две - държавна измяна и нарушаване на Конституцията. Няма нито едно от двете. Но ГЕРБ са малко фриволни по отношение на правото. Самото запитване на Гешев за държавна измяна е малко ненужно ", разяснява другият посетител в утринния блок Юлий Павлов от Център за разбори и маркетинг.

Плевнелиев: Сега не е моментът Румен Радев да натиска спусъка

По думите на Велева президента няма съображение за търговия с народен суверенитет. "Не може да се каже такова бомбастично нещо без да се поддържа с обстоятелства. Той изпусна момента. Това е най-последният ход за смразяване на връзките сред две институции ", счита още Велева.

Павлов е на мнение, че Радев е избрал един доста неприятен жанр на държание. "Той прави една доста неприятна журналистика. За да се оправдае питането на основния прокурор има още нещо, което не е оповестено. Поведението на президентът е изпреварваща офанзива - да не би да се извади още нещо ", счита Павлов.

Георги Марков към президента: Може да вкараме процедура за импийчмънт

"Няма сполучлив политически план на президент, излязъл от властта. Всички президенти се заблуждават с висок рейтинг, той е на половина институционален, само че като излезе от Дондуков 2 - рейтингът му пада на половина. В кръга на Радев няма хора с действително политическо мислене и го заблуждават ", счита още журналистката. По думите ѝ що се отнася до дейностите на Гешев, президентът прави това, с цел да отклони вниманието от тези СРС-та.

Павлов съобщи, че рейтингът на Радев не може да се съпоставя с този на Борисов. "Президентът би трябвало да въплъщава единство на нацията, той прави тъкмо противоположното ", безапелационен бе той.

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3 "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР