Не смятам, че процесът по приемане, организация, цялата процедура е

...
Не смятам, че процесът по приемане, организация, цялата процедура е
Коментари Харесай

ОИК: Мая Манолова не е запозната с процедурите в Изборния кодекс

" Не считам, че процесът по приемане, организация, цялата процедура е спазена и няма нарушаване на Изборния кодекс . Смятам, че жалбоподателите не са осведомени с процедурата, написана в Изборния кодекс и методическите инструкции на ЦИК. ".

Това съобщи ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) Полина Витанова пред публицисти след края на правосъдното съвещание в Административния съд за анулиране на локалните избори.
 Манолова: Възможно е да се стигне до преборяване на гласовете в някои от секциите
Манолова: Възможно е да се стигне до преборяване на гласовете в някои от секциите

Манолова изрази задоволството си, че Административният съд е почел част от настояванията

Тя е на мнение, че това, което е въведено от локалните избори са действителните резултати и получените гласове от всички протоколи на СИК . Те са отразени на базата на осведомително обслужване , признати са, сканирани са на уеб страницата на ОИК и са оповестени обществено от 4 ноември.

" Числата, посочени във всички протоколи от СИК, са числата, по които е формиран протоколът на Общинската изборна комисия . Няма по какъв начин да има каквато и да било разлика в числата ", посочи Витанова.
 Манолова нападна операциите и фалшификациите в изборния развой в съда
Манолова нападна операциите и фалшификациите в изборния развой в съда

7 000 са недействителните бюлетини

Тя посочи, че по време на приемането на изборните описи в Общинската изборна комисия (ОИК) в столичната зала " Арена Армеец " имало покровител от Инициативния комитет на Мая Манолова . Той участвал в залата, следил и виждал приемането на бюлетините и си тръгнал.

По-рано състав на Софийския административен съд назначи да бъде направена съдебно-техническа-математическа и компютърна експертиза по делото за анулиране на локалните избори.

При преброени 100% от подадените гласове за кмет на София Йорданка Фандъкова печели 209 542 гласа или 49.98% от вота, а Мая Манолова - 189 176 гласа или 45.13%.

От щаба на претендента за кмет на София Мая Манолова оповестиха, че ще желаят анулиране на изборния резултат още в деня на вота . Няколко дни по-късно те обявиха, че са подготвени с жалбата . От Българска социалистическа партия обявиха, че нямат законови учредения да внасят иск за анулиране на резултатите, защото Мая Манолова бе самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР