Не смятам, че хората ще останат безразлични в бъдеще при

...
Не смятам, че хората ще останат безразлични в бъдеще при
Коментари Харесай

Адв. Белянова: Грозно и недопустимо е така да се отнасят представителите на народа с народа

Не считам, че хората ще останат безразлични в бъдеще при сходни изявления. Не считам, че всички би трябвало да излезем по улицата, на палатки като майките от „ Системата ни убива ”, с цел да може някой в действителност да осъзнае, че е грозно и неприемливо по този метод да се отнасят представителите на народа с народа.
Това съобщи пред БНР юрист Албена Белянова, която сезира Комисията за отбрана от дискриминация поради коментар на финансовия министър Владислав Горанов, в който той употребява квалификацията „ маргинали " по отношение на хора, упражняващи свободни специалности.

" Със сигурност моята тъжба не е единствената ", уточни Белянова.

„ Това е и засегнатост, само че сигурно в подобен невиждан миг, когато всички ние би трябвало да се поддържаме, е тип тормоз и дискриминация. Включват се и нотариуси, и дейци на културата, науката и образованието, и медицински експерти, и всички хора със свободна специалност. По този метод да бъдат третирани, и то от човек с власт, който за 10 години не е осъзнал, че той служи на народа, а не противоположното, е дискриминация”, акцентира юристът.

Адвокат Белянова посочи, че жалбата е заведена в Комисията за отбрана от дискриминация, срокът е 30-дневен, само че може да бъде удължаван, изключително в сегашния миг.

„ Това, което ми е правело усещане в практиката на комисията е, че когато се касае за върховен държавен чиновник, доста постоянно жалбите биват отхвърлени”, разяснява юристът. Белянова счита, че за членовете на комисията евентуално е мъчно да бъдат „ безпределно обективни”, тъй като структурата е част от изпълнителната власт. „ В последна сметка има и правосъден надзор, ще се надяваме на заслужено решение”, посочи тя.

Припомняме, че по време на брифинг на 23 март финансовия министър Владислав Горанов съобщи: “Бългaрcкитe грaждaни, кoитo ca coциaлнo cлaби, прoдължaвaт дa ce пoлзвaт oт cиcтeмaтa зa coциaлнa зaкрилa. Тeзи грaждaни, кoитo ce oпитaт дa зaпaзят прaвooтнoшeниятa cи c рaбoтoдaтeлитe пo врeмe нa кризaтa, тeхният рaбoтoдaтeл щe пoлучи пoмoщ oт държaвaтa. Тeзи грaждaни, кoитo ca мaргинaли и нe пoпaдaт в нитo eднa oт oпиcaнитe хипoтeзи, тe ca coциaлнo изoлирaни и eдвa ли мoжe дa ce нaпрaви мнoгo зa тях”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР