Не смятам, че Българската армия не е в състояние да

...
Не смятам, че Българската армия не е в състояние да
Коментари Харесай

От 25-26 г. не се оценява значението на армията ни, смята Каракачанов

Не считам, че Българската войска не е в положение да извършва своите конституционни отговорности. Трудности има, само че те са свързани с недооценяване на ролята и смисъла на Българската войска от 25-26 години насам. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в предаването.
„ 27 години Българската войска непрекъснато се намира в някакви промени, редуцира се персоналният състав, не се закупува нова техника, не се ремонтира наличната материална база, с която се организират учения или би трябвало да работят или живеят българските военнослужещи. Има едно отношение към обществения статус на българските военнослужещи “, уточни Каракачанов в ефира на БНР.
Според него първата част от програмата за рационализация на армията е 3,52 милиарда лв.. „ Това се случва, тъй като хронично, 20 години, нищо не е осъвременено и нищо ново не е закупувано за Българската войска, в противен случай – унищожавано е, не е поддържано и е гледано надменно “, разяснява той. „ Аз считам, че ние имаме запас, с доста по-малко средства, в сегашния миг, ние да отремонтираме или поддържаме нашата техника. Ремонтирайки изтребителите МиГ-29, ние имаме опция, вместо 8, да вдигнем във въздуха 15, само че това значи ремонт и рационализация “, добави вицепремиерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР