Не сме закъснели със затягане на мерките. Имаме много ясен

...
Не сме закъснели със затягане на мерките. Имаме много ясен
Коментари Харесай

Шефът на „Пирогов“: Не действаме хаотично, имаме ясен план


Не сме закъснели със стягане на ограниченията. Имаме доста явен и прецизен проект какво би трябвало да се случи и по кое време - щом новозаразените набъбнаха над 600 на 100 000 население, ние незабавно алармирахме и поискахме това да се случи.

Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия шефът на “Пирогов ” - проф. Асен Балтов.

Той отхвърли изказванията, че се работи безредно и без проект.

“Натискът върху здравната система внезапно стана голям и то става голям с помощта на това, че още веднъж има недоволни, има без маски, има хора, които не мислят отговорно за здравето си и здравето на другите ”, акцентира проф. Балтов и прикани да се замислим за какво системата се оказа под подобен напън и кой е отговорен за това.

По думите му през трите дни на интензивни диалози за решението за стягане на ограниченията политиците не са съумели да се наложат.

“Това, което се подхваща сега в България, е доста по-елегантно, по-добре измислено, с цел да има баланс и всички да останем удовлетворени ”, заключи проф. Балтов.

Според него резултатът от новите ограничения ще е спад в броя на новозаразените, намаляване на натиска върху здравната система.

“Това ще ни даде опция за глътка въздух, ще ни даде опция за хубави коледни и новогодишни празници, ще ни покаже, че като съблюдаваме ограниченията и сме виновни, единни и солидарни, ще успеем да преборим вируса ”, добави той.

Проф. Балтов увери, че в Националния действен щаб към този момент се разискват и детайлите на проекта за осъществяване на имунизация.

“Не на последно място, което е доста значимо, в най-скоро време ще стартира едно положително пояснение за какво би трябвало да се имунизираме, каква е задачата на тази имунизация ”, означи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР