Не сме зачеркнали нито една партия за коалиция в Столичния

...
Не сме зачеркнали нито една партия за коалиция в Столичния
Коментари Харесай

Борис Бонев: БСП са приемлив партньор, но не искаме ГЕРБ!

" Не сме зачеркнали нито една партия за коалиция в Столичния общински съвет. " Червената " линия към този момент я няма, това беше Паметникът на Съветската войска. Българска социалистическа партия могат да изберат дали да бъдат съпротива. Те са допустим сътрудник в подтекста на ръководство без ГЕРБ. Не желаеме да се " сглобяваме " с тях ", това сподели Борис Бонев - общински консултант от ПП–ДБ–СС.

Според него с ГЕРБ може да се работи по избрани цели.

" На празненството на ДСБ имаше визуализация на Паметника на Съветската войска върху торта. Не я пробвах и не участвах в рязането ѝ. Това не е моята тематика. Няма разчленени живи хора, нито пък действителни стандарти от монумента. За мен не беше автентично да има торти с Паметника. От ДСБ би трябвало да обяснят за какво са решили по този начин да отпразнуват демонтажа ", уточни той.

По думите му Васил Терзиев поставя съществени старания да избави парите по ВиК планове.

" Поне 20 млн. са изгубени досега. Над 200 млн. има единствено за този бранш. Умишлено се саботира най-голямата група от общински съветници в София да си поеме отговорността.

Съзирам евентуален риск и опция да има хора, които желаят да пренесат сглобката от национално на локално равнище. Те може да са подтикнали съответните институции да работят в съответния интервал по-бързо с демонтажа на монумента. Той явно няма по какъв начин да бъде върнат. Целта на демонтажа на части е реституция, след която фигурите ще бъдат сложени след сглобяване в Музея на социалистическото изкуство ", разяснява Бонев в ефира на Нова тв.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР