„Не сме второ качество европейци. Трябва да се борим за

...
„Не сме второ качество европейци. Трябва да се борим за
Коментари Харесай

Елена Йончева в Пещера: Не сме второ качество европейци. Трябва да се борим за интересите си

„ Не сме второ качество европейци. Трябва да се борим за ползите си”. Това съобщи лидерът на листата на "БСП за България " за идните евроизбори Елена Йончева в Пещера, където поданици се оплакаха от замърсяването на въздуха. Те обявиха, че има доста висока заболеваемост измежду локалното население поради това замърсяване. Жителите споделиха, че са били притискани да мълчат. Йончева изясни, че в Европа има стандарти и единствено от нашия глас зависи да пожелаваме от властта да съблюдава тези стандарти. „ Когато властта е подкупна, можем да се обърнем към Брюксел”, разяснява тя.

Йончева изясни, че същият проблем са споделили пред нея и жителите на Велико Търново. По думите й тогава е направена конференция и е оповестено, че откакто ръководещите споделят, че няма замърсяване, ще се направи инспекция от самостоятелни специалисти. Тогава управляващите са се уплашили и са почнали да подхващат ограничения. „ Трябва да разчитате на българските евродепутати, на Европа, тъй като тези стандарти са общи и би трябвало да ги спазваме”, безапелационна бе тя.

Елена Йончева изясни, че е значимо кой ще победи на идните избори и ще съставлява страната ни в Екологичен потенциал, тъй като Европа може да ни помогне да се оправим с казуса с корупцията. На първо място тя уточни избора на европейски прокурор, само че акцентира, че той ще би трябвало да работи с двама български прокурори, които ще бъдат определени от това държавно управление. „ Не е инцидентно, че още си мълчат. Искат да ги прокарат тайно”, установи Йончева. На второ място тя уточни битката на левите в Екологичен потенциал за възбрана на офшорните зони и приемането на общ стандарт за пресмятане на минималните европейски заплати и пенсии. „ Левицата ще победи на тези избори. Чашата на търпението преля и един асансьор взриви недоволството на хората. На 26-ти май дружно ще сложим началото на смяната за България”, безапелационна бе тя.



„ Нашата борба е за правдивост сега”. Това съобщи претендентът за евродепутат Димитър Данчев. Той изясни, че става въпрос за правдивост при разпределение на средства, при приходите, тъждество на всички пред закона. По думите му Българска социалистическа партия сподели, че е съвременна партия и е избрала на избираеми места в листата си млади и готови хора, които ще пазят интереса на страната ни. „ Ние ще сложим завършек на политико-олигархичния модел на ГЕРБ и ще донесем нужната смяна за народа ни”, заключи Димитър Данчев.

По-рано денем, в Пазарджик, Елена Йончева се срещна с младежи, които я разходиха из града. Тя се срещна с учители и създатели, които споделиха проблемите пред българското обучение и просвета. Присъстващите й подариха кошница с 18 червени яйца за Великден и благопожелание за победа на изборите с номер 18.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР