Не сме виждали никакъв документ от проверката. Това заяви пред

...
Не сме виждали никакъв документ от проверката. Това заяви пред
Коментари Харесай

Семейството на починалото 3-годишно дете не е виждало документи от проверката

Не сме виждали никакъв документ от инспекцията. Това съобщи пред bTV юристът на фамилията на умрялото 3-годишно дете в София Кристина Николова.

По думите й лекарите имат повече информация от родителите.

Николова разяснява, че инспекцията, която се прави е върху документите на лекарите, само че на юристът не е позволено да участва на инспекцията.

Според нея би трябвало да има равнопоставеност и двете страни да вземат участие в инспекцията.

Адвокат Николова акцентира, че родителите на детето са били извикани в Изпълнителна организация " Медицински контрол ", с цел да им бъде връчен констативен протокол, само че в действителност са ги карали да пишат пояснения по случая.

Недопустимо е при сходно искане да не участвам и аз, съобщи юристът.

Защитникът на фамилията изяснява, че при първото посещаване в Педиатрията детето въобще не е прегледано. Имало спор сред доктор Елена Георгиева и различен доктор дали да бъде или да не бъде признато детето.

По думите на юрист Николова на фамилията е предлагано да отидат в Александровска болница.

Тя означи още, че фамилията има друго дете, което също е било лекувано е Педиатрията.

Във връзка с изказванието, че щом фамилията е завело детето в болница " Лозенец " значи не е било толкоз зле, юрист Николова акцентира, че не би трябвало лекарите да се пазят като атакуват родителите.

Припомняме, че по предписание на премиера Бойко Борисов, шефовете на трите лечебни заведения с отношение към случая със гибелта на 3-годишното момченце бяха краткотрайно отстранени.

По информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е повода за гибелта на детето. Вчера резултатите от инспекцията в трите лечебни заведения удостовери повода за гибелта на детето.

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е назначил инспекция в три столични лечебни заведения поради умрялото 3-годишно дете. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР