Не сме узрели за прекия избор на лидер на БСП.

...
Не сме узрели за прекия избор на лидер на БСП.
Коментари Харесай

В БСП не били узрели за пряк избор на лидер

Не сме узрели за директния избор на водач на Българска социалистическа партия. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR Калоян Паргов.

Той изясни, че когато се вършат избори, нормално има среща сред претенденти, които би трябвало да убедят гласоподавателите си за какво би трябвало да гласоподават за тях. Корнелия Нинова и други претенденти обаче се отдръпнали от акцията.

По негови думи публичните разтърсвания сега изместват вниманието от протичащото се в столетницата.

" Ако не беше тази обстановка в страната, фокусът върху Българска социалистическа партия щеше да е много по-голям. Медиите щяха да го отразяват много повече. Актуалните събития обаче изместват фокуса от партийните процеси. Задачата ни в София е да избистрим всичко ", изясни Паргов.
 Социалисти зоват претендентите за водач на Българска социалистическа партия да не вземат участие в изопачен избор
Социалисти зоват претендентите за водач на Българска социалистическа партия да не вземат участие в изопачен избор

Тежко разделяне в Столетницата

Той посочи, че тематиката за директен вътрешнопартиен избор съществува от 30 години, само че в никакъв случай не се е стигало до подобен избор.

По негови думи сега социалистите са съсредоточени във вътрешнопартийните процеси.

" Когато Българска социалистическа партия е във вътрешнопартиен цикъл, нормално силата и фокусът не е отвън нас, а вътре в нас - кой ще завоюва, кой да подкрепим и така нататък Тази акция е най-дългата в историята на Българска социалистическа партия - към този момент трае 9 месеца. Това основава проблеми. Надявам се час по-скоро да приключим това, тъй като обществото чака от нас да им покажем накъде да ги водим " , означи той и добави, че от партийните съревнования на социалистите не им остава време да се концентрират върху протичащото се отвън партията.
 Само Нинова и Добрев останаха в борбата за водач на Българска социалистическа партия
Само Нинова и Добрев останаха в борбата за водач на Българска социалистическа партия

Янков и Жаблянов се отхвърлят от конкуренцията поради подозренията им в честността на процедурата

Поо думи на Паргов задачата е Българска социалистическа партия да не се трансформира в трета или четвърта политическа мощ. Той посочи, че Българска социалистическа партия е била национално виновна партия и би трябвало да покаже отношение към властта и ръководството.

" След приключването на изборите в Българска социалистическа партия, следва консолидация на партията. Новоизбраният водач би трябвало да събере всички хора и течения, след това би трябвало да тръгне към обединяване в лявото пространство. Трябва да притегли и част от публичната поддръжка, която сега е на улицата ", изясни социалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР