Не сме сигурни откъде тръгна заразата с коронавирус в ТЕЦ

...
Не сме сигурни откъде тръгна заразата с коронавирус в ТЕЦ
Коментари Харесай

Има ли опасност ТЕЦ Бобов дол да пламне с коронавирус - ето какви мерки се вземат

Не сме сигурни от кое място потегли болестта с ковид в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол ”. Това сподели шефът на предприятието Емил Христов.
От 12 позитивни теста, 8 са от електроцеха. Но Христов разяснява, че хората работят с нужното разстояние – най-малко 2 метра, три пъти дневно имало стерилизация, обаче въпреки всичко ставало въпрос за затворено помещение. А хора с температура над 36,8 по Целзий се връщат – след инспекция на входа. Припомняме, че температурата не е главен определящ фактор дали си инфектиран с ковид - може да заразяваш преди да се появи подобен признак.
Стана ясно и, че 450 души, работещи в ТЕЦ-а, биват докарвани на работа с рейсове. Съответно беше подложен въпрос от Нова телевизия дали може да се наемат повече транспортни средства, с цел да няма струпване на служащи – щяло да се ревизира допустимо ли е, по думите на Хрисов. Директорът изясни и, че по Кодекса на труда работодателят бил задължен да обезпечи превоз на служащите. Христов сподели и, че го уверили, че рейсовете се дезинфекцират след всяко пътешестване.
Абсурд е работният развой да бъде изменен, той е денонощен. Нямаме наранени от оперативния личен състав, единствено от ремонтния. Ще създадем още 60 теста с РЗИ през днешния ден – от котелен завод и пътуващи по линията с Топлоелектрическа централа " Кюстендил ", увери Христов.
Още: " Коронавирусът не затихва същински, само че към този момент по света почва охлабване на ограничения "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР