Не сме се съгласявали мерките по евтаназия на животните да

...
Не сме се съгласявали мерките по евтаназия на животните да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не сме се съгласявали евтаназията на животни да продължава

Не сме се съгласявали ограниченията по евтаназия на животните да не престават. Това съобщи Корнелия Нинова пред публицисти в Народно събрание. Лидерът на Българска социалистическа партия опроверга думите на вътрешния министър Валентин Радев, че на председателския съвет във вторник е било реализирано цялостно единогласие във връзка с рецесията в Странджа. За доказателство Нинова е поискала документално стенограмите от съвещанието, с цел да се види кой какви позиции е заел.
"Управляващите едвам през вчерашния ден започнаха да извършват ограниченията, за които Българска социалистическа партия настояваше. Чак в този момент стартира дезинфекцията на стопанствата. Доскоро такава нямаше и в обитаемоте места се влизаше и излизаше умерено. Животните се загробваха, без да се обработват с препарати ", изясни Нинова. Тя акцентира, че социалистите са сложили изискване да не се влиза принудително в домовете на хората и да им се дават протоколи от пробите и резултатите. Нинова означи, че до момента никой не е получил документ, че животно от стадото му е с позитивни за заболяването резултати.
Лидерът на Българска социалистическа партия се възмути, че министър Радев е оповестил от малкия екран, че в Болярово има огнище на заболяване. По думите й кметът на Болярово не знаел нищо за това, а жителите са изпаднали в суматоха. Липсата на осведоменост е една от грешките, които ръководещите не престават да вършат, разяснява Нинова. Тя настоя хората да схванат какво се случва, съответният регион да бъде подложен под карантина и чак по-късно да се вършат изказвания.
Управляващите си измиха ръцете с оставките на зам.-министър и шефове на дирекции, само че политическата отговорност за всичко случило се в Ямболска и Бургаска област би трябвало да бъде на най-високо равнище, безапелационна е Нинова. Българска социалистическа партия продължава да упорства земеделският министър Румен Порожанов да подаде оставка.
Все повече се ускоряват подозренията на Българска социалистическа партия, че заболяването е чума. Нинова означи, че стопаните са били съгласни с ограниченията поради заплахата от тежкото заболяване, само че все пак ръководещите ги прекратиха. "То беше взето, не тъй като Българска социалистическа партия пречи, а тъй като чакат да дойдат резултати от някакви проби. Никога не сме твърдели, че заболяването не е чума, искахме доказателства. Ако ги имат, за какво отново чакат нови резултати от проби? ", попита Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия бе сериозна и към настояването на властта за политическа поддръжка за дейностите й. Нинова означи, че са създали доста неща без такава като отдаването на летище София на концесия и повдигането на акциза на цигарите и въвеждането му за бирата.


Социалистите питат от кое място е пристигнала болестта


Без отговор на въпроса от кое място е пристигнала чумата Странджанският регион е заплашен и в бъдеще, разяснява депутатът от "БСП за Бългаия " и зам.-председател на парламентарната комисия по земеделие и храни проф. Светла Бъчварова. "От първия ден на този проблем задавам въпроса кой ще отговори от кое място пристигна болестта. Това е трето доста съществено заболяване в този регион. Ако не се откри от кое място идва заболяването и какъв е вариантът й, всички заболявания могат да бъдат привнесени в региона ", акцентира проф. Бъчварова. Тя напомни, че в Турция има болест, има и имунизации и все пак има умрели животни. Кой по какъв начин си прави работата, по какъв начин инфектираното животно е пристигнало в България, настоя да знае социалистката. Проф. Бъчварова посочи, че тази болест може да бъде пренесена единствено от инфектирано животно, с вода, с фураж или с ваксина. Хората малко мъчно могат да бъдат преносители на болест или по-скоро това е съвсем невероятно, посочи националният представител по отношение на съмненията, че чумата е пристигнала от мигранти.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР