Не сме съгласни с формалното оценяване на фирмите и затова

...
Не сме съгласни с формалното оценяване на фирмите и затова
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Необходим е допълнителен надзор на европарите

Не сме съгласни с формалното оценяване на компаниите и по тази причина ще създадем комисия, която да прави спомагателен контрол при харченето на европейски средства. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на парламента във връзка с териториални проекти за обективен преход на въглищните райони, които следва да се одобряват от Министерския съвет.

„ Разговаряхме дълго с Кирил Петков и акад. Николай Денков. Имаше няколко неща, които ни смущаваха. Те одобриха причините ни. Именно по тази причина през днешния ден подкомисията за надзор на еврофондовете ще я превърнем в комисия. Акад. Денков се съгласи, че изреченията, които ни смутиха, би трябвало да се трансформират и се надяваме това да стане в петък на Министерски съвет “, съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е безапелационен, че няма да поддържат предлаганите законови промени за битка с укриването на налози

Той счита, че става въпрос за несъзнателно позволена неточност, а не се прави опит да де дават средства на избрани компании.

„ Сиреч дава се един показателен лист на близки компании или част от тях, които са доста близки до ръководещите, което за нас е необичайно, че са се появили там. Другото основно в изречението е „ фиктивен развой на избор и оценка ”. Тоест в този момент се появяват едни компании, които аплайват за над три милиарда лв. и написа, че официално по-късно ще бъдат оценени. Не сме съгласни “, разяснява още Борисов.

Според Бойко Борисов не би трябвало да се бият празниците

Той сподели още, че това е и причината да желаят избрана комисия да преглежда всичко в Народното събрание. Борисов изясни, че е получил увещание, че „ когато има утвърден проект, всяка една компания ще се явява и ще кандидатства по трите съществени правилото на Европейска комисия “.

На него му се желае да има вяра, че това е „ несъзнателно позволена неточност ”. Според него министър председателят акад. Денков е схванал какво му е споделил и е благодарил за метода му.   „ За да няма подозрителност и напрежение, разговарях с тях и се надявам в петък това да завърши ”, сподели още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли през днешния ден да разгласи кандидатурата им за кмет на София, назова я ексцентрично решение

Той разяснява и така наречен сглобка. „ Мисля, че сходно ръководство е неповторимо. Без обединения, с некоалиция, а в това време удържайки на гневни офанзиви от опозицията ”, добави още водачът на ГЕРБ. Той разясни, че ГЕРБ от самото си основаване до в този момент е „ заобиколил толкоз огромни камъни ", че едни дребни камъчета няма да препънат партията.

Той увери също по този начин, че с другите политически водачи и с членовете на кабинета са в непрекъснат контакт и беседват по изникващите проблеми и въпроси. По думите му, той няма да желае промени в кабинета след локалните избори. Такива ще се случат, когато пристигна време за ротацията на министър председателите идната година. Тогава ще се реши и кои от министрите ще запазят постовете си и кои ще бъдат заменени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР