Не сме решили изведнъж, че ще купуваме нови самолети. Тези

...
Не сме решили изведнъж, че ще купуваме нови самолети. Тези
Коментари Харесай

Каракачанов за F-16: Не купуваме чушки или домати, а най-доброто въоръжение

Не сме решили внезапно, че ще купуваме нови самолети. Тези диалози се водят от 2004 година. Тогава България става член на НАТО и всички са безапелационни, че би трябвало да се закупят нови изтребители от натовска страна. Аз не съм решил нищо. Ние сме натовска страна и би трябвало да купим такива самолети. Сърбия купува изтребители и бомбардировачи от Русия. Убеден съм, че на Балканите би трябвало да има баланс.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на защитата Красимир Каракачанов, който разяснява решението на Народното събрание държавното управление да стартира договаряния със Съединени американски щати за закупуването на нови самолети за Военновъздушните сили. "Винаги съм заявявал, че аз като министър няма да вземам участие в закупуването на изтребители втора употреба. Винаги съм упорствал за нови самолети. Офертите за нови самолети бяха две - F-16 и "Грипен ". От "Грипен " бяха почтени и почтенни, че те ни оферират единствено платформата на самолета. Въроръжението и обурудването трябваше да бъде закупено от трета страна. Това надхвърляше нашите планувани средства и е изчислено. И двете предложения надвишават средствата, само че това се назовава отклоняване. Вчера ние получихме позволение да водим договаряния за закупуване на самолети. Не сме получили да позволение да купуваме изтребители. Имаме мандат да водим договаряния. Всички видяхме изказванията на Белия дом, че ще се съобразят с българските благоприятни условия. Тяхната позиция е гъвкава. Ако диалозите и договарянията са сполучливи, едвам тогава ще желаяме от Народното събрание да позволи закупуването на самолетите. Вчера се получи един просташки спор, на който се търсеше политически пиар. Явно в Народното събрание има хора, които не познават законите и Конституцията. Пак ще повторя, че откакто приключат договарянията и в случай че те са сполучливи, Народното събрание ще реши дали да купуваме самолети. Ако договарянията не са сполучливи. Народно събрание може да реши да преговаряме с някой различен. Искам дебело да подчертая, че ние не преговаряме с компании. Ние беседваме с страни. Не преговаряме с Локхийд Мартин, а със Съединени американски щати. Не преговаряме с "Грипен ", а с Швеция ", изясни Каракачанов.

"Не отиваме на пазар да купуваме чушки или домати, а купуваме въоръжение. Това въоръжение би трябвало да е най-хубавото. Не разбирам за какво сътрудниците от Оперативна програма реагираха по този начин. Аз им обясних по какъв начин стоят нещата и те не разясниха съвсем нищо. Волен Сидеров показа някои тези, които ще бъдат подобаващи при договарянията. Това е резонно. Няма коалиция ГЕРБ-ВМРО-ДПС. Има коалиция F-16. Аз желая да благодаря на Движение за права и свободи, тъй като те взеха вярното решение за Българската войска. Лошото е, че моите сътрудници не ме поддържаха. Апропо, те не ме поддържаха и за Войводиново. Когато видях пребития рейнджър, полудях. Няамаше крепко място по себе си. Бяха го ритали, основно в главата и са викали: Дайте да го убием. Не се сдържах и споделих, че ромите са станали нагли. Аз съм и човек на първо място, а освен политик. Не желая да приказвам за всички цигански нападения. В моя изборен регион те са всекидневие. Не желая да разясня и думите на Марешки. Той откровенно лъже. Трябва да създадем ясна стратегия за интеграцията на ромите. Първо е образованието, трудовите привички и ражданията. Аз не отговарямза за тази тематика. По злочестина се захванах с нея. Трябва да спрем да се плашим, че сме политически неточни. Не може, когато един българин си остъкли балкона, да го погват всички институции, а тези хора да си подвигат незаконни постройки без проблем. На кого би трябвало да се извиня? Думите за наглите роми бяха за нарушителите. Тези, които не правят закононарушения, не виждам защо би трябвало да се наскърбяват ", безапелационен беше военният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР