Не сме против оставката, ние сме против това правителство и

...
Не сме против оставката, ние сме против това правителство и
Коментари Харесай

Депутат от ДПС: Не сме против оставката на Порожанов, против правителството сме

Не сме срещу оставката, ние сме срещу това държавно управление и това болшинство на националисти и популисти, изясни пред медиите в Народното събрание Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи. При гласуването на решението за структурни промени в кабинета през днешния ден и петимата "против " бяха от Движението.

Депутатът уточни, че защото решението за оставката и за избирането на новия министър са в едно, вотът на групата е бил негативен. Ако бяха настрана, щяхме да сме за оставката и срещу новия министър, добави Халил Летифов.

Той отхвърли Румен Порожанов да е бил номинация за министър на Движение за права и свободи. Вчера водачът на левицата Корнелия Нинова разяснява, че съгласно нея има обязаност на Порожанов с Делян Пеевски.

Ние сме срещу това болшинство, държавно управление, този модел. Въпреки промяната, обстановката си остава същата и моделът същият, обясни още Летифов. И напомни, че още от първия ден на актуалното ръководство Движение за права и свободи настояват, че това държавно управление и болшинство са нездравословни за страната. Две години сме очевидци на шовинизъм и популизъм, тъй че няма нищо по-различно сега, уточни Летифов.

По думите му, Българска социалистическа партия също е част от модела на национализма и популизма. Той прикани Нинова да каже за какво държанието на социалистите е такова, за какво залитат по национализма и популизма, изчерпали ли са управническата си стратегия и предложенията за опция. Те са част от този модел, заключи депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР