Не сме приемали нови задължения във връзка с приемането ни

...
Не сме приемали нови задължения във връзка с приемането ни
Коментари Харесай

Денков в спор с Костадинов: Не са коментирани никакви бройки мигранти, които България да приеме

Не сме приемали нови отговорности по отношение на приемането ни в Шенген, настоя министър председателят

Въпрос, обвързван с заплахата " България да бъде наводнена " от незаконни мигранти, докара до замяна на обвинявания сред водача на " Възраждане " Костадин Костадинов и премиера Николай Денков по време на парламентарния блиц надзор.

" Бяха смесени истини с неистини. Бяха казани 2 неистини ", настоя Денков след острата офанзива от Костадинов. И акцентира, че по тематиката се съблюдава Дъблинското съглашение. То било подписано от държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия през 2007 година, а смяната през 2013 година била подкрепена отново от държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. Наложи се Костадинов да го смъмри, че не е прочел - 2007 година кабинетът бил с мандат на актуалните им съдружни сътрудници от Движение за права и свободи.

" При влизането в Шенген държавното управление не е приемало друго обвързване с изключение на да реагира дост бързо, както се изисква от Дъблинското съглашение - по скоростта, с която се обработват молбите ", настоя Денков.

" Не са обсъждани никакви бройки. Както е работило до в този момент Дъблинското съглашение, по този начин и ще продължи до момента в който не бъде призната неговата смяна. Всичко, което е контрактувано до в този момент във връзка с Шенген е същото като в този момент съществуващото съглашение и то не е променяно от 2013 година Другото са внушения, с цел да бъдат уплашени хората ", продължи да твърди министър председателят.

Костадинов пък съобщи, че хората, които били написали на Денков какво да приказва, му били оставили " малка врата да се изплъзва ": " прецизно използване на Дъблинския правилник ".

Лидерът на " Възраждане " посочи, че и до в този момент това съглашение не е спазвано от България, с цел да не се напълним с мигранти. Самите европейски страни не го правели и си подхвърляли незаконните мигранти като топка за пинг-понг и никой не желал да ги записва на своя територия. " Това е рисково - в случай че вкарваме всеки от тях тук наложително, ние след 7-8 г ще сме с повече чужденци, в сравнение с с български жители, поради демографския срив ", съобщи Костадинов.

Това, с което плашите хората не се случва и няма да се случи, настоя министър председателят Денков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР