„Не сме получили официално предложение, то трябва да стигне до

...
„Не сме получили официално предложение, то трябва да стигне до
Коментари Харесай

Османи: Не сме получили официално френското предложение за промени в преговорната рамка с България

„ Не сме получили публично предложение, то би трябвало да стигне до нас като претендент, откакто Съюзът хармонизира позицията си. Разбира се, имаме метод за достъп до този документ, вършим разбор, само че ще изкажем позицията си по всички въпроси, когато му пристигна времето, когато преценим, че ще е в наш интерес да го направим” изясни Буяр Османи.

Отговаряйки на журналистически въпрос за приемливостта на измененията в преговорната рамка, препоръчани от Франция, Османи сподели, че следи от близко всички обществени известия и всички реакции на жителите и както той сподели: " Разбира се, желае ми се да мога да кажа повече. Това обаче, което се случва е, че има предложение от председателството към страните членки, в това число към Република България, да разясняват някои хрумвания, които френското председателство счита, че могат да бъдат основа за продължение на процеса. Не мисля, че е в наш интерес да излагаме позицията си по сходни оферти, до момента в който не чуем позициите на страните членки”.

Той добави, че в случай че има единна позиция, в случай че Република България изрази своята позиция, тогава и ние ще изразим своите визии.

„ Очаквам схващане, проучваме всяка дума, всяко изречение, само че мисля, че би трябвало да следваме процедурата, да изчакаме 27-те държави-членки, т.е. 26, да разясняват, като се има поради, че Франция е показала позицията си. Първо, би трябвало да забележим какво ще се случи в София, какво ще се случи в държавите-членки и по-късно да съобщим нашите виждания”, отговори той, представен от БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР