Не сме политически обвързани, нямаме политически протекции и не сме

...
Не сме политически обвързани, нямаме политически протекции и не сме
Коментари Харесай

Гинка Върбакова vs. Елена Йончева: Нямаме политически протекции! Ще влезем в надзора на ЧЕЗ, ако има сделка

Не сме политически обвързани, нямаме политически подкрепи и не сме съгласни да бъдем употребявани като инструмент за водене на политически акции. Това обръщение насочи Инерком България на Гинка Върбакова във връзка препоръчаното влизане на нейни представители в надзорните органи на ЧЕЗ ден. Изявлението си Инерком публикуваха ден, откакто представителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева попита Бойко Борисов ли праща Гинка Върбакова в ЧЕЗ, по сходство на влизането на Митко Каратиста там през 2009 година
 Йончева: Гинка като Митко Каратиста. Бойко Борисов ли я праща в ЧЕЗ?
Ето какво се споделя буквално в позицията на Инерком България:

Във връзка с обществено изявление на госпожа Елена Йончева, народен представител и представител от Българска социалистическа партия, по мотив избор на представители на Инерком в надзорните органи на Групата ЧЕЗ в България изразяваме изрично противоречие с метода търговски сдружения и бизнес организации да бъдат въвличани като инструмент за водене на политически акции.

Инерком България не е политически обвързана и не се употребява с политически протекции.

Твърдението на госпожа Йончева не дава отговор на истината и е извадено от подтекста. Предлаганата промяна на част от членовете на надзорните препоръки на публичните компании ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България е под изискване договорката да получи нужните позволения, които са предпоставки за нейното завършване.

Сделката сред ЧЕЗ а.с. и Инерком следва законовите условия и е в сходство с общоприетите европейски практики за сходни покупко-продажби.

Инерком е група от компании, които от дълго време работят на българския пазар, спазват законите, почитат българските и европейските институции и възразява имената на предложените от нас членове в надзорни органи да бъдат употребявани недобросъвестно за постигане на каквито и да е било политически или други цели. Поднасянето на информацията е манипулативно и цели да направи внушения, да нагнети напрежение и да сътвори възприятие за неустановеност. 

Към сегашния миг страната не има акции от капитала на сдруженията от групата на ЧЕЗ в България и няма законови учредения да предлага членове на надзорните органи.

В правото демонстрация на подозрения и възражения против договорка е въпрос на ползи. Общественият интерес във връзка с договорката сред Инерком и ЧЕЗ е предпазен от законите и държавните институции, които ги ползват.
Компетентни да се произнасят по договорката са единствено избраните по закон български институции, като създадат това в полза на всички заинтригувани страни, и най-много на българските жители.

Инвеститорите би трябвало да бъдат уважани, тъй като те са основата на българската икономика и обезпечават благосъстоянието на жителите. За устойчиво икономическо развитие се изисква предвидима и спокойна среда, в която господство има Закона.

Вчера Йончева дефинира като " скандално " предлагането Гинка Върбакова и част от нейния екип да влязат в ръководството на ЧЕЗ България и уточни, че това може да се случи на изключително заседание на 27 ноември.

Какво има поради Върбакова с уверението, че влизането ще се случи, " след като сделката получи нужните позволения, които са предпоставки за нейното завършване ", остава неразбираемо, защото през октомври Комисията за защита на конкуренцията спря втория ѝ опит да купи активите на " ЧЕЗ " в България. Може би предвиждат какъв ще е изходът от обжалването им на отхвърли пред самостоятелния български съд.

" Комисия за защита на конкуренцията отхвърли на Гинка Върбакова придобиването на ЧЕЗ България, министър председателят Борисов в края на март ни уверяваше, че страната е поискала да взе участие в договорката, самата Върбакова сподели, че министър председателят желае да има цялостен надзор върху договорката ", напомни Йончева през вчерашния ден и попита дали Гинка Върбакова е страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР