Не сме огорчени от оставките на тримата министри вчера, защото

...
Не сме огорчени от оставките на тримата министри вчера, защото
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Тримата министри може и да не са подали оставки

Не сме огорчени от оставките на тримата министри през вчерашния ден, тъй като в никакъв случай не сме имали министри в това държавно управление. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Ние от първия ден сме съпротива и сме декларирали, че това държавно управление е нездравословно за България. Ние от първия ден заговорихме за ремонт на този кабинет и създаване на стратегия за ускорено развиване на България. Несериозно е да се подмята, че Движение за права и свободи има министри в държавното управление. Това са груби клевети, съобщи Хамид.

Освен това не видяхме подадени оставки. Тези оставки може да не са подадени. Засега тва са единствено изказвания на премиера. Случвало се е някой да е подавал оставка, след това да ги е оттеглял, добави той.

Борисов изиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов

Попитан каква ще е развръзката на обстановката с желаните от протестиращите оставка на държавното управление, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи уточни: "Зависи от министър-председателя и от тази нездравословна за остарялата коалиция. Ситуацията е доста динамична, трансформира се с часове, тъй че нищо не би ме учудило. Следващата седмица е забележим какво ще се случи. Винаги сме призовавали институциите да си приказват. При този изострен спор няма по какъв начин институциите да си споделят обикновено. Таиз развръзка сме я виждали – Борисов няколко пъти е подавал оставка ".

Исканата от протестиращите оставка на основния прокурор Иван Гешев Хамид Хамид разяснява по този начин: "Политическата система действа по избрани правила. Само прокурори могат да желаят оставката на своя началник. Нормално е да има неодобрение против основния прокурор от обвинени. Мисля, че недоволството към основния прокурор се подклажда тъкмо от тези хора ".

Иван Гешев: Не считам да си депозирам оставката

Хамид разяснява и идния идната седмица избор не съмнение против държавното управление, импортиран от Българска социалистическа партия: "Досега Движение за права и свободи е твърда съпротива, до момента постоянно е дал своя вот срещу на вотове на съмнение, по този начин ще гласуваме и идната седмица ".

По мотив акцията на Христо Иванов на плажа в Росенец Хамид Хамид сподели: "Беше изработен опит Движение за права и свободи да бъде замесен в спор, който е на жълтите павета. Няма по какъв начин Движение за права и свободи да бъде замесен в политическото тресавище. Няма по какъв начин някой към този момент 30 години да се пробва да употребява Движение за права и свободи като смокинов лист. Няма по какъв начин да мине този номе "р.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР