Не сме на война с ресторантьорския бранш. Това заяви пред

...
Не сме на война с ресторантьорския бранш. Това заяви пред
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Няма война с ресторантьорите, но не бих платила 15 лв. за топка сладолед

Не сме на война с ресторантьорския отрасъл. Това съобщи пред БТВ министърът на туризма Зарица Динкова.

 

Според нея браншът продава и прекарвания и това би трябвало да се стартира. 

 

Трябва да се опитаме да популяризираме туризма по най-хубавия метод, а в този момент е пикът на сезона. Държавата може да балансира сред бизнеса и хората. 

 

Министърът добави, че цените порастват, само че надценките са нещо самостоятелно:  " Аз не бих платила 15 лв. за топка сладолед, не съм плащала такава цена и на по-скъпи места. "

 

" Трябва да се опитваме да градим положителен облик. В ресторантьорския бранш главните герои са майсторите готвачи. Тази вуйна Ани, която може да се конкурира с най-хубавата италианска мама. "

 

Министърът не подава оставка, тъй като е защитил ползите на потребителите и по тази причина, че се е намесил, с цел да балансира една обстановка, която можеше да ескалира по един много противен метод, в случай че се беше задълбочила, сподели още тя. 

 

Асоциацията на ресторантьорите желаеха оставката ѝ. Причината е нейният коментар за клиента, платил 490 лв. за три стека. През уикенда Динкова съобщи, че не би могла да отбрани удължаването на понижената ДДС-ставка от 9% за туристическия отрасъл, когато има сходно отношение към клиентите.

 

" Очакваме растеж на туристите през октомври. Към момента има растеж на българските туристи по Черноморието ", завърши Зарица Динкова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР