Не сме изплатили обезщетение. Това заяви Стоян Проданов, представител на

...
Не сме изплатили обезщетение. Това заяви Стоян Проданов, представител на
Коментари Харесай

Застрахователят очаква съдебно решение за катастрофата край Своге

" Не сме изплатили обезщетение. " Това съобщи Стоян Проданов, представител на застрахователя пред bTV във връзка изплащането на компенсациите на околните на починалите в злополуката край Своге. Той акцентира, че човешкият живот няма цена.

Дружеството апелира разпореденото обезщетение. По думите на Проданов 10 лв. са преведени, с цел да не подлежат на глоба, до момента в който тече обжалването.

Според КФН обаче 10 лв. превод е безусловно нелегално. Проданов е на мнение, че починалите край Своге не са употребили публичен транспорт. Друг мотив е, че има нарушаване на транспортната компания.

" Имаме кардинална позиция, в случай че имаме съответните документи, ще изплатим обезщетение ", акцентира той.

По думите му са подложени на шантаж и напън от страна на асоциацията на потърпевшите при произшествия.

" Не се опитваме да заобиколим закона, не можем да сложим цена на човешкия живот ", изясни той.

Роднините акцентираха, че застрахователят наскърбява потърпевшите.

По думите на Пламен Златанов, изгубил непосредствен, тези 10 лева са шокиращи.

Ради Манолова е безапелационна, че застрахователят се гаври с околните. Обвинил ги, че шантажират застрахователното сдружение. От КФН декларират, че би трябвало да получат 50 000 лв..

Припомняме, че през вчерашния ден, 21 май, фамилиите на починалите при случая изпратиха отворено писмо до премиера Борисов, омбудсмана Манолова и ръководителя на КФН Бойко Атанасов. В него те изясняват, че застрахователната компания " Бул Инс " АД е изпратила на някои от околните на починалите сумата от 10 лв. вместо полагащите се по закон най-малко 50 000 лв.. Писмото може да прочетете тук.

В тази връзка малко по-късно от КФН обявиха, че минималната сума за погашение по застраховката съгласно Кодекса за застраховането е 50 000 лева за всеки пасажер.

Изплащането на сумата от 10 лева обезщетение за пасажер в авариралото транспортно средство е незаконно, тъй като законът категорично е планувал минимална сума от 50 000 лева за всеки пасажер, осведомят от КФН.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР