Не сме искали, не искаме и няма да поискаме да

...
Не сме искали, не искаме и няма да поискаме да
Коментари Харесай

Иван Обрейков: Не сме искали, не искаме и няма да поискаме да строим хотели в Пирин

Не сме желали, не желаеме и няма да желаяме да строим хотели в Пирин. Това написа в писмо до медиите маркетинг шефът на „ Юлен “ АД Иван Обрейков. „ С приемането на актуализацията на Плана за ръководство на Национален парк “Пирин “, с която отпадна възбраната за създаване на спортна и туристическа инфраструктура в границите на Зоната за туризъм, се даде опция ние да стартираме план за упования от всички втори кабинков въжен превоз за Ски-зона с център Банско, оповестява " Труд ".

Имаме абстрактен план, който към този момент разпространихме. Той е плод на консенсусно решение на водещи международни експерти в региона на планиране на ски зони. Те след преценка на всички вероятни разновидности, включително и увеличение на потенциала на сегашния кабинков въжен превоз, стигнаха до умозаключение, че препоръчаният абстрактен план е оптималният вид, който да реши по най-екологосъобразния метод транспортния достъп до ски-зоната.

Наред с това ние ще огледаме и всички проблематични места и вероятни разновидности за по-доброто и удобно упражняване на зимните спортове и да предложим сложно решение, което ще бъде направено от водещи интернационалните експерти. Ще наемем проектантски екип, който ще изготви стимулирано предложение и ще извървим всички процедури, планувани в екологичното законодателство на страната “, означават в писмото.

„ Държим да отбележим, че както и до момента, прецизно ще съблюдаваме българското законодателство и не по- малко от всички останали милеем за българската природа. Всичко останало, което се популяризира, са спекулации и се надяваме, че българското общество не следва да се подава на спекулациите, че ще застроим планината или ще излезем от зоната. Нито сме имали, нито имаме, нито ще имаме каквото и да било предпочитание да построяваме леглова база на територията на парка. Който го твърди, спекулира и заблуждава обществото, тъй като то е неразрешено и по закон.

Единственото наше предпочитание и желание, какъвто е и предметът на концесията, е доизграждане и усъвършенстване на спортната и техническата инфраструктура за по-добро действие на ски- зоната. Искаме да благодарим на всички, които през тези години подкрепяха общата идея за развиване на зимните спортове и зимния туризъм в планините на България и се надяваме, че дружно ще успеем! “, пишат още.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР