Не сме имали притеснения от страна на гражданите, защото разширението

...
Не сме имали притеснения от страна на гражданите, защото разширението
Коментари Харесай

Разширението на "зелената зона" в столицата било предложение на хората

Не сме имали терзания от страна на жителите, тъй като разширението пристигна по предложение на хората, които живеят в съответните региони. Това сподели в изявление за организация „ Фокус " Румяна Милова, Директор на Дирекция „ Паркиране и гаражи " в Центъра за градска подвижност за разширението на „ зелената зона " за паркиране в столицата.

„ Още първите дни се видя разликата и тя несъмнено е в интерес на реда, който основават зоните за платено локално паркиране. Получаваме сигнали, в които хората споделят, че не са виждали последните 30-40 години, улиците да са по този начин свободни от паркирали коли. Подобни мнения има и в обществените мрежи, както и в медиите. И това е естествено, защото задачата на зоните е такава - да вкара ред ", разяснява тя.

„ В момента получаваме и сигнали от хората за промени в схемите за паркиране, които преглеждаме доста деликатно. Някои от тях, които са законосъобразни и стимулирани, към този момент са утвърдени от Постоянната комисия по организация и сигурност на придвижването ", изясни Румяна Милева.

„ Имаме и такива от недоволни жители към които също се отнасяме деликатно. Всеки има право да изрази мнение, само че факт е, че с въвеждане на „ зелена " зона в тези елементи на регионите „ Лозенец " и „ Средец " има ред и тротоарите са освободени от коли, а улиците станаха проходими ", изясни тя.

„ Имаме своите провокации, които ще решим и посредством усилване на контрола от екипите на ЦГМ. Първите три дни не сме глобили водачи, паркирали погрешно, тъй като работехме интензивно върху разяснителната акция. Няма да я прекъсваме, само че контролът ще е засилен ", сподели още Румяна Милева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР