Не сме готови на коалиция с ГЕРБ. Политическа воля за

...
Не сме готови на коалиция с ГЕРБ. Политическа воля за
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не сме готови на коалиция с ГЕРБ

" Не сме подготвени на коалиция с ГЕРБ. Политическа воля за коалиция с ГЕРБ няма и на този стадий не е допустимо. В последна сметка би трябвало да има разбор и преосмисляне от страна на ГЕРБ на ръководството им ", сподели той.

" Дано намерят Александър от Перник. От институционална позиция ми е необичайно президентът да е там, не виждам какво постанова наличието му там. Напомня ми на наличието на един секретар на Министерство на вътрешните работи, който беше на всички места. Когато Борисов беше секретар на Министерство на вътрешните работи, беше на всички места – това не е верният метод. Всяка институция би трябвало да се концентрира върху това, което включва компетенциите му. Такива дейности могат да се преглеждат като политически акт ", разяснява той изказването на Румен Радев в Перник.

„ Ако внесем проектокабинет, което до момента не сме решили дали ще създадем или пък ще върнем мандата несбъднат, ние няма да подадем оставка, в случай че ГЕРБ са дали своят вот за. Но няма да подпишем съдружно съглашение с тях ”, безапелационен е той.

На въпрос по отношение на общото явяване с „ Демократична България ” на локалните избори в София и други градове, той съобщи: „ Доста съществено ще обсъдим тази опция. Добре е на всички места, където може, да излъчим общи кандидатури и да не се разпиляват гласовете на хората, както беше през 2019 година Не имам вяра, че за парламентарните избори беше неточност явяването ни поотделно. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР