Не сме готови да реагираме на евентуална външна намеса при

...
Не сме готови да реагираме на евентуална външна намеса при
Коментари Харесай

Плевнелиев: Не сме подготвени за външна намеса при евроизборите

”Не сме подготвени да реагираме на възможна външна интервенция при евроизборите ”, съобщи президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев. Той напомни киберататката по време на локалните избори и референдума през 2015 година, когато бяха блокирани уеб страниците на президента, държавното управление и ЦИК.
" Първите отчети на българските служби бяха много размити, с огромна неизясненост и ние не можехме да преценим, особено аз и моят екип в президентството, а други бяха подготвени да си замълчат, от кое място тъкмо идва офанзивата. Тогава се наложи, като държавен глава на страна-членка на НАТО да изисквам по линия на НАТО цялостна информация от партньорските служби за това кой нападна България, в ден на избори и референдум ", изяснява Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR..

" 48 часа по-късно от английските служби, от американските служби, от канадските, заваляха доста ясни отчети и доста ясни доказателства за това, кой атакува България, в ден на избори и това е групата Sofacy Fancy Bear, която се причислява към съветското военно разузнаване ", съобщи някогашният държавен глава.

" Не сме задоволително готови за сходни провокации, в това число и през днешния ден ", съобщи Росен Плевнелиев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР