Не сме доволни от оценката на служителите в МВР и

...
Не сме доволни от оценката на служителите в МВР и
Коментари Харесай

Венцислав Станков, синдикат „Огнеборец“: Готови сме за протестни действия

Не сме удовлетворени от оценката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и съответно на сътрудниците от пожарната сигурност. Правителството одобри от 1-ви август увеличение на заплащането в много административни структури, само че Министерство на вътрешните работи не беше включено. Това не го виждаме и в проектобюджета за идната година. Това сподели пред БНР Венцислав Станков от профсъюз „ Огнеборец “.

Той уточни, че стартовата заплата на един новоназначен пожарникар, който работи на терен, е 966 лв.. С спомагателните хонорари и след удръжките той получава сред 1200 и 1300 лв..

„ Помагахме на Спешна помощ, правехме дезинфекции на квартали, градове, както и още стотици действия, това ни е работата, само че държавното управление не оцени нашия труд “, разяснява той.

В предаването „ 12+3 “ Станков акцентира, че желаят да се проведат договаряния, само че покана за среща към момента нямат:

„ До края на тази седмица, в случай че не получим отговор, сме подготвени на протестни действия… Недоволстваме от пренебрежението, което се получи “.

Според него текучеството на фрагменти може да бъде спряно с повишение на заплатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР