Не сме диагностицирали Стайко Стайков, заявиха в писмо до медиите

...
Не сме диагностицирали Стайко Стайков, заявиха в писмо до медиите
Коментари Харесай

"Пирогов": Стайко Стайков не е бил диагностициран от наши лекари

Не сме диагностицирали Стайко Стайков, обявиха в писмо до медиите от " Пирогов " във връзка изявления и информации, които слагат под подозрение професионалната обективност на екипа на болничното заведение при правенето на здравна експертиза на сина на предприемача Миню Стайков по делото против него.
Ето и позицията на болничното заведение:

Във връзка с тиражирани изказвания, поставящи под подозрение професионалната обективност на екипа на болница " Пирогов ", при правенето на здравна екпертиза на лица, които са обществено известни, заявяваме следното:

1. господин Стайко Стайков е бил диагностициран и освободен от ареста от експерти и от лечебно заведение, които нямат нищо общо с болница " Пирогов ".

2. Лекарите на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " постоянно са търсени като специалисти по правосъдни каузи заради високия си професионализъм, подготвеност и опит, особени при тежки и объркани случаи.

Ръководството на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ЕАД изрично отхвърля правените в сходни материали внушения и намира за изцяло недопустимо имената на водещи експерти от лечебното заведение да бъдат забъркани в такива клевети.

Такива изявления са неистина, която цели манипулиране на публичното мнение, основаване на отрицателни настройки към лекарското съсловие и общо съмнение в институциите
Пирогов " и експертите, които работят в болничното заведение, постоянно са били и ще бъдат измежду значимите стълбове на системата на опазване на здравето и ще продължат да извършват отговорно професиналните си отговорности.

Припомняме, че синът на предприемача Миньо Стайков - Стайко, беше пуснат под домакински арест поради влошеното си здравословно положение. След като не се яви на предходното съвещание на съда, юристът му изясни, че довереникът му е в болница. От своя страна магистратите желаеха 8-членна здравна експертиза на здравословното му положение.

Стайко Стайков е упрекнат по дело за данъчни закононарушения за близо половин милион лв., за присъединяване в проведена незаконна група, за контрабанда на цигари и пране на пари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР