Не сме бойкотирали консултациите при президента. Най-важното в момента е

...
Не сме бойкотирали консултациите при президента. Най-важното в момента е
Коментари Харесай

Симов, БСП: В рамките на този парламент е възможно да се направи правителство

Не сме бойкотирали консултациите при президента. Най-важното сега е да се одобри актуализацията на бюдежта. За нас през вчерашния ден бяха значими дебатите в бюджетната комисия. Това съобщи депутатът от Александър Симов в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 420
Симов означи, че ще отиде на съвещания по президента идващите дни. 

Длъжни сме да създадем опит да има държавно управление. Много от политиците настояват да има избори. Миналата година играхме този вид три пъти и видяхме, че съставянето на правителсвто не е лесна задача. Ако отидем на избори в този момент ще се повтори същото. Смятам че в границите на този парламент е възможо да се напарви държавно управление. " Продължаваме промяната "  имат опция още веднъж да седнат на масата за разговор и да напарвят програма за управление на страната, добави още той. 

В имаме начертани цели, които би трябвало да бъдат обогатени. Ако има болшинство би трябвало да се акцентира на промените в КПКОНПИ и съдебнат система. Там са неналичията на ръководството, сподели още депутатът. 

Относно съставявнето на ново държавно управление, Симов разяснява: 

Имената на министри са значими, само че по-важно е дали има хора, които биха подкрепили държавното управление и дали биха се обединили. От " ИТН "  дават знаци, че са подготвени на разговор, дали е допустимо не мога да ви кажа. От " Продължаваме промяната "  ясно обявиха, че Кирил Петков ще е тяхното предложение за министър председател. От " ИТН " има хора, които са подготвени да поддържат ясна съответна стратегия за ръководство, която да прекара България през идната година, която ще бъде тежка. Разрушаването на тази коалиция пристигна ненадейно, без предизвестие. Нямаше аргументи за отдръпването на министрите от " ИТН ", уточни Симов.  

Депутатът от разяснява и последните изявления на президента Румен Радев. 

Не одобрявам офанзивите от президентската институция, които критикуват  за оръжията за Украйна. Всеки опит да бъде насадено това подозрение за мен е отблъскващ. Не считам, че властта, която има едно служено държавно управление може да се съпоставя с тази на постоянно държавно управление и работещ парламент. В момента се нуждаем от работещ парламент. България има потребност от промени, с цел да дойдат парите от Плана за възобновяване. Идеята да влезем в служебно държавно управление е вредна за България, изясни Симов. 

Според него сегашният миг за приемане на бюджета е доста значим, тъй като виждаме, че се е образувало ново болшинство от 125 депутати, които смъкнаха кабинета " Петков ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР