Не системата, а болестта уби Алекс. Това заяви д-р Елена

...
Не системата, а болестта уби Алекс. Това заяви д-р Елена
Коментари Харесай

Д-р Елена Георгиева: Не системата, а болестта уби Алекс

Не системата, а заболяването умъртви Алекс. Това съобщи доктор Елена Георгиева, чието име се свърза със гибелта на 3-годишния Александър. 
По думите ѝ хеморагичната пневмония, от която се счита, че е умряло детето, съставлява увреждане на дихателните пътища, което се развива в границите на часове, което води до двустранни надбъбречни кръвоизливи. 
" Срещу това за жалост нищо не може да се направи ", сподели доктор Георгиева в изявление за bTV.
" Детето нямаше потребност от интензивно лекуване. В момента на утежняването аз в екип с един от най-хубавите детски анестезиолози от " Пирогов " започнахме обгрижване на детето . Успяхме да стабилизираме детето до степен то да бъде преместено в " Пирогов ", добави още тя.
Д-р Георгиева сподели още, че страната ни е в демографска рецесия, предшествана от такава в опазването на здравето и когато хората търсели помощ оставали с чувството, че не са обгрижени. 
Лекарят напомни, че България е на първите места в класацията за детска смъртност в Европа, а педиатрите с всеки минал ден стават по-малко, " тъй като по подобен метод се показва нашата работа пред лицето на света. "
" Нито за миг не съм си помислила че това дете няма да бъде признато ", сподели още доктор Георгиева и изясни, че се е наложило да размества заболели деца в тежко положение, с цел да се освободи място за Александър. 
По думите ѝ, системата не е дала време на родителите да схванат своята покруса и ги е употребила, като наказателна палка, само че въпреки това тя е получила поддръжка от своите пациенти, на които е помогнала през годините.
Д-р Георгиева добави, че краткотрайното премахване на шефовете е довело до безпорядък в лечебните заведения. Самата тя е излязла в неплатен отпуск. 
Лекарката разяснява и думите на премиера за случая:
" Ние живеем в правова страна и аз разгадавам на правдивост. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР