Не системата, а болестта уби Алекс. Това заяви д-р Елена

...
Не системата, а болестта уби Алекс. Това заяви д-р Елена
Коментари Харесай

Д-р Георгиева: Не системата, а болестта уби Алекс

Не системата, а заболяването умъртви Алекс.
Това съобщи доктор Елена Георгиева - педиатърът остранен краткотрайно от работа след гибелта на 3-годишният Александър, съобщи вести.бг.

Тя съобщи, че хеморагичната пневмония, от която се счита, че е умряло детето, съставлява увреждане на дихателните пътища, което се развива в границите на часове, което води до двустранни надбъбречни кръвоизливи. Срещу това за жалост нищо не може да се направи, сподели доктор Георгиева.

По думите й, системата не даде време на родителите да схванат своята покруса. Системата употребява тяхната болежка и ги трансформира в наказателна палка, уточни педиатърката.
Тя изясни, че се е срещанала с Александър към 30 минути преди да направи нужното той да  бъде признат в болничното заведение.

В болничното заведение няма незабавен кабинет, нито незабавно поделение, а има незабавен приемен кабинет, в който работи доктор. Този доктор е прегледал и назначил проучвания на детето.
Детето нямаше потребност от интензивно лекуване. В момента на утежняването, аз в екип с един от най-хубавите детски анестизиолози от Пирогов започнахме обгрижване на детето.
Успяхме да стабилизираме детето до степен то да бъде преместено в Пирогов, изясни лекарката.

По думите й има болести, на които не може да се повлияе.

Петима лекари сме се занимавали с обгрижването на Александър.

Случаи като тези, които са извънредно тежки са мотив да се проведат тежки диалози в обществото. България е пред демографска рецесия. Но преди да се развие демографската рецесия, се е развила рецесията в здравеопаването. Ние оставаме отговорните, които би трябвало да се обясняваме, сподели доктор Георгиева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР