Не системата, а болестта уби Алекс, каза днес по Би

...
Не системата, а болестта уби Алекс, каза днес по Би
Коментари Харесай

Не системата, а болестта уби Алекс, каза приелият починалото дете педиатър

Не системата, а заболяването умъртви Алекс, сподели през днешния ден по Би Ти Ви педиатърът доктор Елена Петрова, която приема в Специализираната детска болница " Проф. доктор Иван Митев " умрялото по-късно в " Пирогов " дете. Заради изказванията на родителите на момченцето, че са били разкарвани сред няколко лечебни заведения и то не е получило нужнтие грижи, през вчерашния ден бяха краткотрайно освободени шефовете на педиатричната болница, " Пирогов " и болница " Лозенец ", където детето също е преглеждано. Д-р Елена Петрова, която има 36 одини стаж като педиатър, пък е в неплатен отпуск.

Днес тя изясни, че при тежката двустранна хеморогична пневмония, каквато съгласно предварителния отчет от инспекцията е умъртвила детето, медиците не са можели да създадат нищо. Д-р Петрова разгласи, че болката и тъгата на родителите на Алекс са били превърнати в наказателна палка.

Тя добави, че отстраняването на шефовете, преди да са завършили всички инспекции нарушава работата в ръководените от тях лечебни заведения е провокира шоково положение за колективите.

В умозаключение доктор Елена Петрова разгласи, че министър председателят Бойко Борисов е изискал отмъщение, до момента в който тя се надява на правдивост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР