Не си въобразявайте, че подемът на развиващите се пазари, провокиран

...
Не си въобразявайте, че подемът на развиващите се пазари, провокиран
Коментари Харесай

Не се залъгвайте от щурма на развиващия се свят

Не си въобразявайте, че подемът на разрастващите се пазари, предизвикан от "предпазливия " Федерален запас, ще продължи през цялата 2019-а, предизвестява Сатору Мацумото - фондов управител от японската компания за ръководство на активи "Асет мениджмънт уан ". Той показва, че икономическото изстудяване на Китай, което ще се трансферира и към Щатите - поради комерсиалното напрежение сред първите две стопанства на планетата, ще натисне надолу цените на активите. Мацумото добавя, че всред разрастващите се стопански системи, чиито валути реализираха през януари най-високата месечна облага от година насам, а акциите им регистрираха най-успешния месец от март 2016-а, ще продължат напред единствено тези, които отговорят на три основни критерия: постоянен напредък, умерена инфлация и незначителни политически опасности. Което насочва желанията на специалиста към страни като Индонезия и Бразилия.

Развиващите се стопанства се възвръщат от една враждебна 2018-а, която бе последвана от бленуван напредък от началото на 2019-а, качил котировките на активите до съществени висоти. Индексът MSCI, следящ валутите им, добави през януари 2.6% към пазарната си оценка, а аналогичната мерна единица на акциите им нарастнаха с 8.7 %. Индексът "Блумбърг Барклис " на облигациите на разрастващите се пазари в национални валути се увеличи за трети следващ месец, този път с 2.6 %.

Мацумото е най-оптимистично надъхан към облигациите и валутите на Бразилия и възнамерява да ги задържи в капиталовия си портфейл през тази година. Предпочитанията му към Индонезия произтичат от упованията, че страната ще успее да удържи напредък наоколо до 5% при постоянна инфлация. И макар идните през април избори администрацията на президента Джоко Видодо наподобява постоянна, а политическите опасности - относително дребни. Макар че Индонезия има недостиг по настоящата си сметка, кабинетът и централната банка работят по усилване на контрола върху него, като отсрочват някои от замислените инфраструктурни планове. Бразилия пък притегля Мацумото най-много с пенсионната си промяна. Макар че тя няма да стане елементарно, политиците изпращат сигнали, че са осъзнали обстоятелството, че събитията постановат сериозна работа по фискалните проблеми. От друга страна, инфлационният напън в Бразилия към този момент не е толкоз мощен, колкото преди, а националната стопанска система може да продължи да се възвръща - удобна композиция за бразилския реал.

Най-критично е отношението на японския управител към Южна Африка. Най-вече тъй като Китай е главен търговски сътрудник на страната и всяко изстудяване на китайското стопанство ще окаже низходящ напън върху растежа на африканската страна. Нещо повече, на фона на съществуващата заплаха от намаляване на кредитния рейтинг на Южна Африка за държавното управление ще е съвсем невероятно да усили разноските, което лимитира опциите за поддръжка на националното стопанство. Страната е изправена и пред съществени политически опасности поради плануваните за тази година избори. Дефицитът по настоящата й сметка пък не понижава даже при невисок стопански напредък, което прави Южна Африка много податлива на пазарни съмнения.

Индия също не е желана дестинация за Мацумото, само че най-много в кратковременен проект - до провеждането на плануваните избори. Прогнозите на политическите наблюдаващи са, че партията на премиера Нарендра Моди няма да завоюва нужното болшинство, с цел да ръководи сама, само че ще е с мажоритарно посланичество в съдружен кабинет. След вота политическите опасности се чака да отслабнат, икономическият растеж да остане висок, а инфлацията ниска - все положителни фактори за вложителите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР