Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и

Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и ...

Премиерката на Долна Австрия: Трябва да стана на 100 г., за да свършим цялата работа. Борисов: Ти си млада, можеш.


"Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и България", заяви премиерът Бойко Борисов след среща с министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер в Министерски съвет.

"С Йоханна сме приятели от много години, от времото когато беше вътрешен министър. Била е на нашата граница. България е държавата, която има нула миграция, благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила. И тя беше на границата, за да го води с очите си", изтъкна той.

"Трябва да стана на 100 години, за да я свършим цялата тази работа, която сме си определили", пошегува си от своя страна Лайтнер.

"Ти си млада, можеш", отговори Борисов.

Българският министър-председател подчерта също отличните си отношения с федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц и огромния обем работа, свършен по време на председателствата и на двете страни на Съвета на ЕС.

"Имаме много идеи, които обсъдихме сега във връзка с бъдещето на Западните Балкани и на региона", добави Борисов.

По думите му доброто партньорство с Долна Австрия е пример за насърчаване на по-тясно регионално сътрудничество между градове, общини и компании. Според него има реални възможности за задълбочаване на търговско-икономическото партньорство.

Източник: dir.bg