Не си позволяваме да даваме съвети на президента, той изпълни

...
Не си позволяваме да даваме съвети на президента, той изпълни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП не дава съвети на президента

Не си разрешаваме да даваме препоръки на президента, той извърши конституционната опция, която му е дадена. Позицията на Българска социалистическа партия, изразена от нас още преди три месеца тук, от трибуната на Народното събрание, е: ''Състезание с един претендент не е състезание''. Единственият човек, който можеше да обезпечи същинско съревнование е министър председателят Борисов - по закон предложенията се вършат или от прокурорите, или от държавното управление. Надявахме се Борисов да прояви здрав разсъдък и да внесе втора кандидатура. Уви, тежките му зависимости не му разрешиха тази храброст – за нас той е участник в сделката за издигане на един-единствен претендент.

Това цитира от стенограмата на Народно събрание ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите ѝ Българска социалистическа партия в такива ангажименти не взе участие и законът не дава това право на партиите – нито да оферират, нито да влияят на този развой.

,,Уважаваме решението на президента, той има това право по Конституция. Бих желала да се обърна към водачите на другите партии – не упражнявайте партиен напън върху членовете на Висш съдебен съвет - за партийни, стопански или персонални ползи. Те са висши магистрати и би трябвало да работят само водени от закона, вътрешното си разбиране и от съвестта си. Нека те да решат оттук насетне по какъв начин да процедират'', приключи Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР