Не си гледай часовника, а прави като него - не

...
Не си гледай часовника, а прави като него - не
Коментари Харесай

Huawei Watch Ultimate: Най-амбициозният смарт часовник днес

" Не си гледай часовника, а прави като него - не спирай ". Мъдрите думи са на американския публицист и публицист сатирик Сам Левенсън. Казани са през друга ера, по времето на други часовници. Днес технологията е един до друг с тези, които не се стопират по суша, въздух и вода - и то с дизайн, който си заслужава гледането.

Именно такава композиция от външен тип и вътрешни качества дава обещание Huawei Watch Ultimate. Флагманският смарт часовник е в напълно нова категория за софтуерния колос - Ultimate надгражда Huawei Watch GT 3 Pro и се нарежда над него.
 Снимка 612980
Източник:

От компанията са уверени, че с вложените материали към този момент конкурират премиум марките часовници, а комбинацията от датчици и програмен продукт е опция на профилираното съоръжение като водолазните компютри.
 Започват продажбите на Huawei Watch GT 3 SE - ето къде и на каква цена
Започват продажбите на Huawei Watch GT 3 SE - ето къде и на каква цена

Това е най-лекият модел от серията GT 3 - с до 2 седмици живот на батерията

Очевидно е, че Huawei Watch Ultimate е най-амбициозният смарт часовник на пазара сега. Имат ли покритие претенциите на Huawei? Да забележим дружно!

Дизайн

Различният метод на Huawei към този смарт часовник е явен още при първата среща с него. Цялата му структура е издържана в стилистиката на класическите мъжки часовници от висок клас - няма и диря от техно минимализма, който лъха от Galaxy Watch или Apple Watch.

Моделът, който тестваме, е Voyage Blue - въодушевен от приключенията, които моретата по света носят. Веднага вършат усещане керамичната рамка (6 до 7 пъти по-твърда от неръждаема стомана) към екрана и титаниевата каишка. Комбинацията от синьо и метал е стилна, само че другият вид - Expedition Black с неговата HNBR черна каишка, също стои извънредно добре.
 Снимка 612984
Източник:

Корпусът е направен от циркониева сплав - " течен метал ", както го назовават от Huawei, който е с извънредно високи индикатори на издръжливост, неотстъпчивост и упоритост на разяждане. Тази сплав е създадена за задачите на НАСА през 1994 година и в наши дни се влага точно в премиум часовниците.
 Huawei Watch Fit 2 към този момент е в България - ето на какви цени
Huawei Watch Fit 2 към този момент е в България - ето на какви цени

За разлика от предходните модели, новият се предлага с високоговорител

Централно място заема 1,5-инчовият LTPO AMOLED екран с резолюция 466х466 пиксела и динамично изменяща се периодичност на освежаване съгласно показваното наличие. Той е предпазен със сапфирено стъкло и поддържа always-on работа.
 Снимка 612978
Източник:

Размерите на смарт часовника са 48,5 х 48,5 мм и 13 мм височина при тегло от 76 грама без каишката.

Функционалност

Huawei Watch Ultimate дава сериозна поръчка освен с външния си тип. Това е първият смарт часовник, сертифициран за 100-метрово гмуркане по стандарта EN13319. Напълно на място са сравненията със профилираните водолазни компютри - налични са 4 разнообразни режима за потребление под вода, в това число подобен, съгласуван с потребностите на професионалните водолази.

Смарт часовникът дава редица потребни данни, в това число - темпото на гмуркане или изплуване, което е доста значимо за организма.
 Снимка 612991
Източник:

Новият режим Expedition пък е за тези, които търсят завършения на нови кътчета отвън водата. Той комбинира прецизна локация, оптимизации на батерията за по-дълга автономност и елементарен достъп до основните параметри за всеки, тръгнал на преход.

Именно за приключенците Huawei Watch Ultimate идва с трети навигационен бутон, предопределен за специфичните подводни или сухоземни функционалности.
 Снимка 612981
Източник:

За здравето на потребителя се грижат усъвършенствани датчици. Поддържат се ЕКГ измервания, следене на пулса, сатурацията, температурата, равнищата на стрес и артериалната ригидност.

Като всеки " интелигентен " часовник, и този има доста спортни режими. В случая се разпознават над 100 типа тренировки, а също така има интеграции с известни приложения като Strava - с цел да можете да качвате във външни платформи своите резултати.
 Снимка 612983
Източник:

Huawei Watch Ultimate идва с живот на батерията до 14 дни и цялостно зареждане за едвам 60 минути.

В приложимост

Първото, което прави усещане, когато вземете в ръцете си Huawei Watch Ultimate е, че това е един огромен часовник - и ви го споделя собственик на! Използваната за корпуса циркониева сплав обаче прави тежестта търпимо най-малко за тези, които са привикнали с малко повече тежест на китката.

Въпреки това, несъмнено с този дизайн и тези размери приказваме за мъжки часовник, който не е за всяка ръка.
 Снимка 612982
Източник:

Свързването с приложението Huawei Health за iOS и Android е бързо, а самото то е доста богато на варианти, дори прекомерно богато - с разнородни секции, обществени функционалности, рекламни банери за промоции и какво ли още не. Потребителите с операционната система на Гугъл може да се наложи да конфигурират AppGallery платформата на Huawei, с цел да го смъкват. Има и QR код за непосредствено евакуиране, отпечатан на кутията.
 Снимка 612990
Източник:

Софтуерът на смарт часовника е основан на операционната система Harmony OS. Използването на менютата и на другите функционалности е безпрепятствено, като за много от вариантите ще би трябвало да употребявате и приложението на смарт телефона си.

Huawei Watch Ultimate идва с няколко разнообразни виртуални циферблата, като по дифолт нашата численост е с няколко синьо-бели разновидността. Когато сте на слънце, четливостта им не е чак толкоз добра и е целесъобразно да изберете нещо по-контрастно. В същото време, AMOLED дисплеят не е задоволително мрачен при потребление през нощта.
 Снимка 612979
Източник:

Това са някои от нормалните проблеми при смарт часовниците и в тази ситуация можете да ги решите с активирането на always-on display - дори и да е на цената на малко по-голям разход на батерията. Дизайнът му е прелестен и няма да имате проблем да видите какъв брой е часа, до момента в който е слънчево.
 Часовникът, платен за $345 през 70-те години, който през днешния ден коства $700 000
Часовникът, платен за $345 през 70-те години, който през днешния ден коства $700 000

Пол Нюмън носи същия модел при фотосите на Winning през 1969 година

При включени всички типове наблюдаване във фонов режим, разходът на батерията е към 16% на ден. Много по-икономично работи в режим Expedition, който успяхме да изпробваме и е в действителност комфортен за преходи измежду природата.

Huawei Watch Ultimate няма eSIM, само че може да се употребява за осъществяване на диалози при Bluetooth. Качеството на представителя и на микрофона е положително.

Ще ви харесат:
Впечатляващ дизайн, въодушевен от премиум аналоговите часовници; Богата функционалност, изключително за феновете на гмуркането; Пълен набор от здравни функции; Добра интеграция с екосистемата на Huawei;
Имайте поради:
Размерите на смарт часовника не са за всяка ръка; Дисплеят, въпреки и добър, въпреки всичко е екран, а не циферблат и това се усеща при мощно слънце; Няма eSIM.
В умозаключение

Huawei Watch Ultimate е в действителност играч в своя лична категория. При него дизайнът основава чувството за качествено направено мъжко украшение, до момента в който функционалностите са по-характерни за профилиран апарат.

Това го нарежда над по-голямата част от смарт часовниците на пазара. Това обаче не значи, че имаме пред себе си модел без своя лична публика. За гмуркачите запалянковци Huawei Watch Ultimate е един по-красив водолазен компютър, до момента в който за ценителите на премиум часовниците тук има изненадващо богат набор от функционалности.
 Снимка 612986
Източник:

И двете групи ще намерят по нещо в този модел - без значение дали просто гледат часовника, или, сходно на него, в никакъв случай не стопират.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР