Не си доспивате, преуморени сте, страдате от стрес. Освен това

...
Не си доспивате, преуморени сте, страдате от стрес. Освен това
Коментари Харесай

Защо имате тъмни кръгове под очите

Не си доспивате, преуморени сте, страдате от стрес. Освен това и годините си споделят своето. Ако си мислите, че това са главните аргументи лицето ви да има помръкнал тип, а кожата под очите ви да е сивкава, може и да грешите. Виновниците за тъмните кръгове може да са напълно разнообразни.

Ген

Не бързайте да обвините родителите си. Всъщност кожните лекари изясняват, че хората от средиземноморски и източноевропейски генезис по принцип са с по-тъмна кожа, и по-висока централизация на меланин в нея. Което важи и за зоната под очите. Какво да извършите? Ползвайте коректор в розово-прасковен колорит.

 Снимка 323078

Вредният бутон snooze

Разбира се, че ненавиждате алармата заран. Само че с натискането на snooze (опцията алармата да се включи още веднъж след 10 минути) в действителност си вредите съвсем толкоз, колкото и с късното лягане. " Обратно на това, което сте си мислели, тъмните кръгове могат да се появят и при прекомерно нескончаем сън " разяснява кожният лекар доктор Соня Батра. Така оксидираната кръв се задържа в зоната под очите, изключително в случай че имате навика да спите по стомах.

Лоша диета

Пушите, забравяте да пиете вода и залагате на нездравословни храни? Не очаквайте кожата ви да е съвършена, какъвто и коректор да ползвате. Вместо това променете някои дребни привички - наложете си да пиете повече вода и приемайте повече храни, богати на витамин К. Такива са краставиците, гроздето, патладжаните и зрелият фасул. Те укрепват стените на кръвоносните съдове.

 Снимка 323077

Колата ви

Мислите, че ще ви съветваме да се движите повече пешком? И това би помогнало, само че тук става дума за друго. Тапицерията и подът на автомобилът ви задържат микроби, полени, акари и всевъзможни гадинки, които могат да провокират алергия. Старайте се да ги поддържате чисти, а в случай че ви следва пазаруване на нова кола, изберете такава с кожена тапицерия.

Настинка и хронични болести

Ако носът ви е запушен, не се учудвайте на кръговете под очите. Недоспиването и общото инфектиране на организмът ви са причина за неприятният непряк резултат. Ако пък приемате избрани лекарства, като да вземем за пример такива за високо кръвно, положението на кожата под очите ви още веднъж ще страда. Хапчетата би трябвало да подтикват кръвния поток и да разширят кръвоносните съдове. А от това следва отичане, което е най-видимо в зоната под очите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР