Не си давам играчките“ е израз, който мнозина свързват с

...
Не си давам играчките“ е израз, който мнозина свързват с
Коментари Харесай

„Не си давам играчките“: Шиши & другарчета млатят неудобни и викат: Помощ, русофили!

„ Не си давам играчките “ е израз, който мнозина свързват с децата. За един човек обаче той е в действие макар че от дълго време не е в детството и има милиони, парцели и компании, власт, медии, политическо въздействие и прочие Зад шумната акция „ Шпиони “ лъсна точно този човек.
Американското посолство поддържа опита на страната ни „ да отбрани суверенитета си от злонамерено въздействие “. Същото направиха и британците. Наистина ли дипломатите, представителите на техните служби и офиса на ФБР в София имат вяра, че се организира същински лов на съветски сътрудници и шпиони в България? Етикетът „ Борба с съветското въздействие и служби “ е лепнат на прокурорската интервенция, само че в реалност се случва нещо съмсем друго. Другото е: Не си давам играчките!

Сърдитото дебело момче използва този израз и тропа с тежко краче във връзка с: „ Дунарит “, финансовото министерство, прокуратурата – изключително Специализираната прокуратура и Специализирания съд, Висш съдебен съвет, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, ГДБОП, Министерство на стопанската система, на опазването на здравето, публични поръчки, КТБ и активите на банката, Българска банка за развиване, медии, следствието, Виваком, Военното разузнаване, Търговския указател, КПКОНПИ, Национална агенция за приходите, Булгартабак, кметства и други Списъкът е дълъг. Играчките са скъпи. Някои от тях дели с „ баща “ Доган. По нещо дава и на пазачите на играчките – магистрати, ченгета, публицисти, политици, управленци.

Порасналото и наедряло мамино детенце е яростно. Примира и от боязън, памперса му понамирисват кофти… Защото зад океана едни неприятни чичковци са на път да изкарат на ярко доста от магариите му, които хем са противозаконни, хем костват на българите стотици милиони. Шиши го е боязън от чичковците и доста желае да им се хареса. Заедно с другарчетата от детската градина „ Кой “ измислят играта „ Лов на съветски шпиони “. Хем чичковците ще са удовлетворени, че са ударени едни други чичковци, с които си мерят… нуклеарните писалки, хем маминото детенце ще се избави от тези, които не го обичат и не го галят по главичката и коремчето.

Приятелчетата му доста желаят да оказват помощ на своето другарче. Пък и на тях им харесва, когато Олигахчо позволи, да се позабавляват с неговите играчки. Но неприятните им пречат и това ги гневи. Стискат юмручета и се нахвърлят върху гаднярите. Когато юмручетата не стигат, хващат бухалките – знаете кои…

Всъщност играчките на маминото детенце не са купувани от Детмаг. Те са били играчки на други, само че Шиши ги е харесвал и си ги е взел. С плесници, закани, извиване на ръцете – както пристигна. Животът е недопечен, - Шиши е откърмен с тази мъдрост.

Приказката за Шишко и неговите правилни другарчета, които не дават играчките, които са си харесали, не свършва тук. По-страшна е даже от историите на Братя Грим и в нея Доброто е с дребни шансове против Злото. Освен това непрестанно се повтаря, че Злото в действителност е Доброто. Много българи към този момент са комплицирани - Кой кой е.

Шишо & другари се надяват с акцията „ Не си давам играчките “ с кодово наименование „ Лов на съветски шпиони “ да объркан и Чичко Сам, и Дядо Иван, и Пикаещото момченце...

Дай си ми куклите, на си ти парцалките не важи. Шиши желае и двете.

Ех, че забава!

***

II част

Шпионският скандал се развива на приливи и отливи. Вече схванахме основната концепция: истината да се подмени с неистини. След подмяната ментетата се афишират за истина. И това се продава на: Вашингтон, Брюксел, Лондон и Москва. Е, и на българите, само че те са без значение – кротушки са те.

Но не чуваме да се загатва за Лукойл и Валентин Златев, да вземем за пример, а знаем какво бяха писали за тях американските посланици у нас Джеймс Пардю, Джон Байърли, Нанси Макълдауни. Това не е ли било плод на информация и разбори на американските служби?

Във Фрог нюз от доста време публикуваме материали по тематиката. Прокуратурата и службите обаче се вършат на разсеяни. Чак когато ги натиснаха американците се разсъниха и взеха решение да сътворят нещо толкоз хитро, че никой да не разбере, какво в действителност се крие зад лозунгите.

Ето нещо, което не може да прочетте другаде:

21.10.2016

Москва сменя към 40 от шпионския часовой в София

17.07.2017

Един милиард си търси съветската ВТБ от ДПС-депутат

20.10.2017

Ирена Кръстева на избавителна задача за Пеевски в съветското посолство?

08.02.2019

Собственикът на ”Дунарит” токсичен от съветски сътрудник, обвинен по случая „ Скрипал”

11.02.2019

Прикривани ли са съветските сътрудници на ГРУ в България, до момента в който отравяли с Новичок?

12.02.2019

Как Новичок стана салата, а половината българи - маймуни

29.06.2019

Би Би Си: Ръководителят на отравянето на Скрипал е бил в България

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР