Не се знае с точност каква част от жилищните сгради

...
Не се знае с точност каква част от жилищните сгради
Коментари Харесай

Глобата за липса на гръмоотвод е до 10 хил. лв., но не се контролира

Не се знае с акуратност каква част от жилищните здания в София нямат апаратура за отбрана от гръмотевица. Около 10% от публичните и общинските също не са предпазени. Това споделя в изявление за БГНЕС шефът на дирекция " Общински строителен надзор " в Столичната община арх. Влади Калинов.

Той напомня, че законодателството изисква от строителите всички нови здания да имат такава апаратура. Санираните по програмата за енергийна успеваемост също са обезпечени.

Яснота за всички останали ще има през 2022 година, когато е срокът всички здания в София да получат механически паспорти. Тогава притежателите ще получат наставления в какъв период и по какъв начин да обезопасят собствеността си. Глобите за физически лица са от 100 до 300 лева, а за юридически от 1000 до 10 000 лева

Запитан за какво отговорността за съществуването на мълниезащита е оставена в ръцете на етажните собствености и за какво никой не ги управлява, архитектът отговори, че досега статистиката не е посочила жертви от мълнии в постройките и по тази причина законодателят не е обърнал изключително внимание на тази тематика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР