Не се знае кога ще достигне грипът в България. Ваксината

...
Не се знае кога ще достигне грипът в България. Ваксината
Коментари Харесай

Януари и първата половина на февруари очакват пика на грипа


" Не се знае по кое време ще доближи грипът в България. Ваксината развива имунитет за 3 седмици. Тогава ни пази от вирусите. Дори при стартирала зараза, имунизацията може да защищити – всичко зависи от времето за заразяване. Смятам, че януари и първата половина на февруари ще имаме пик на грипове ", сподели още той.

" Маските имат резултат за предотвратяване на околните и близките. При интензивно дишане елементарните медицински маски се овлажняват за 10-15 минути. Има и маски, които устоят повече. Шалът на устата прави по-малко работа и от маските, само че защищава от температурни шокове ", коментира държавният здравен контрольор.

" Салмонела има в някои хранителни продукти и това се знае. Не живеем в стерилна среда, с цел да мислим, че всички храни ще са чисти. Салмонела се развива в стайна температура. При добра термична обработка няма проблем, само че в случай че оставим сготвена супа за 24 часа на стайна температура, салмонелата се развива.  Симптомите на салмонелозата са температура, главоболие и гадене, само че защото са общи, то заразяването не може да се откри без микробиологично проучване ", приключи доктор Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР