Не се задава тежка икономическа криза, напук на всички апокалиптични

...
Не се задава тежка икономическа криза, напук на всички апокалиптични
Коментари Харесай

Видни финансисти с разнопосочни мнения дали се задава криза у нас

 Не се задава тежка икономическа рецесия, на инат на всички апокалиптични прогнози. Това съобщи в ефира на Нова ТВ през днешния ден банкерът Левон Хампарцумян.

Друг от видните родни финансисти обаче - Кольо Парамов, предизвести, че всички предпоставки идна финансова рецесия са налице.

" Предишната рецесия няма да се повтори. Може би ще има застоялост, внезапно намаляване или закъснение на растежа до някакви граници от към 1%. Всички чакат нещо да се случи, само че какво тъкмо ще е то, няма по какъв начин да предположим. Така или другояче в случай че има рецесия, тя никога няма да е с мащабите на онази от 2008-2012 година ", разяснява Хампарцумян.

Финансиста Кольо Парамов обаче счита, че са налице предпоставки за началото на рецесия. " Всичко е налице и всичко дава отговор на старта на рецесията. Ако не се вразумят част от западните ръководители и най-много банковото лоби в Ню Йорк, заиграването с Брекзит може да им донесе доста съществени тежки условия и загуби. Такива, каквито бяха през 2008-2009 година ", уточни той. " Бъдещето на хората с пари е в капиталовите фондове. Трябва вниманието да бъде ориентирано натам, тъй като това ще дисциплинира банките ", сподели още финансистът.

" Фондовете сами по себе си не вършат пари. Правят пари фирмите, в които са вложени те ", отвърна му със саркастична нотка в гласа Хампарцумян.

Парамов акцентира, че хората би трябвало да си купуват акции единствено през фондове. " Ако искаш да печелиш – в капиталовите фондове с разум и познание се отива. Сам не играеш, тъй като за това се изисква сериозна подготовка ", безапелационен бе той. " Не харчете всичките си пари, не вземайте заеми на ръба на опциите си. Едно рационално финансово държание постоянно е потребно ", посъветва българите Левон Хампарцумян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР