Не се заблуждавайте - това не е обикновена запеканка, а

...
Не се заблуждавайте - това не е обикновена запеканка, а
Коментари Харесай

Зеленчуци с кайма и поръска от картофи

Не се заблуждавайте - това не е елементарна запеканка, а същински гуляй с ароматни зеленчуци и кайма! Хапвайте и да ви е сладко

Необходими Продукти

● кайма - 500 г примес
● патладжани - 1 бр.
● тиквички - 1 бр.
● чушки - 1 бр. алена
● лук - 1 глава
● чесън - 2 скилидки
● домати - 1 бр.
● гъби кладница - 250 г
● вода - 150 мл
● бульон - 1 кубче телешки
● бульон - 1 кубче зеленчуков
● червен пипер - 1 ч.л.
● кимион
● индийско орехче
● черен пипер
● чубрица

За поръската


● картофи - 4 бр
● универсална фалшификация - 1 ч.л. зеленчукова вегета
● зехтин
● магданоз
● зелен лук - филиз

Начин на подготвяне

Сложете бездънен тиган на огъня с малко олио и запържете нарязания кромид лук за малко. Добавете авансово нарязаните на кубчета патладжан и тиквичка, а алената чушка на линии.

Прибавете по-късно и гъбите, също нарязани на ленти. След като поомекнат зеленчуците, прибавете каймата, размесена с малко вода. По този метод каймата се разрежда и при прибавянето й в тигана, не става на топчета.

Смачкайте чесъна и го прибавете дружно с подправките, а най-после и 4 с.л. домати, накълцани на кубчета. Разбъркайте и оставете да се задуши съвсем до цялостна подготвеност.

През това време можете да сварите на другия котлон картофите, нарязани на едри кубчета, като във водата, в която се варят прибавете 1 ч.л. зеленчукова вегета и 2 с.л. олио.

Отцедете картофите в гевгир. Още топли, намачкайте ги леко с вилица, по този начин, че да станат на трохи, а не като пюре.

Сипете зеленчуковата примес с каймата в подобаваща тавичка /моята е необятна 30 см/. Отгоре покрийте ястието с поръска от сварените картофи. Не заглаждайте картофите, а единствено поръсете с малко зехтин.

Сложете тавичката на по-горно равнище във фурната, авансово загрята на 220 градуса. Запечете на грил функционалност с вентилация, до момента в който се запекат връхчетата на картофите.

Поръсете със ситно нарязани перца от зелен лук и магданоз.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР