Не се заблуждавайте – смъртта на турските войници в Сирия

...
Не се заблуждавайте – смъртта на турските войници в Сирия
Коментари Харесай

Смъртта на турските войници остави белег в турско-руските отношения

Не се заблуждавайте – гибелта на турските бойци в Сирия има дълбоки последици върху турско-руските връзки, изключително на военно равнище. Това написа авторката от в. „ Хюриет дейли нюз” Барчин Йинанч в материал, който проучва връзките на Анкара със западните страни и с Москва.

Според нея без подозрение събитията в Сирия през последните шест месеца са имали позитивен резултат върху връзките сред Турция и Съединени американски щати. Американците поддържат кюрдските милиции, които обаче Анкара преглежда като въоръжено крило на терористичната Кюрдска работническа партия. Решението на Тръмп да изтегли американските войски на фона на турската военна интервенция през есента до известна степен понижи напрежението сред Вашингтон и Анкара.

В момента връзките сред Турция и Съединени американски щати са позитивни, въпреки че Анкара е привикнала на двойните игри на американците. И до момента в който двете страни няма да го признаят обществено, то е несъмнено, че турските удари по цели на ПКК в северната част на Ирак се реализират благодарение на информация от американското разузнаване. Какви са връзките обаче сред Турция и Русия? Нещата се утежниха внезапно след убийството на 33 турски аскери в провинция Идлиб. Анкара е уверена, че ударът на силите на Башар Асад не може да стане без благословията на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР