Не се заблуждавайте - колкото и в любимия ви ресторант

...
Не се заблуждавайте - колкото и в любимия ви ресторант
Коментари Харесай

Ресторантите манипулират клиентите чрез тези 8 трика

Не се заблуждавайте - колкото и в обичания ви ресторант да ви убеждават, че просто желаят да прекарате прелестно, в реалност се стремят да ви накарат да похарчите повече пари. От Bright Side показват няколко трика, които в ресторантьорския бизнес ползват точно с тази цел.

1. Музиката

Когато звучи мелодична и ненатрапчива музика, изяждаме доста повече, в сравнение с в случай че няма никаква музика. Класическата музика да вземем за пример кара клиентите да харчат с 10% повече. Това се случва, тъй като самочувствието им се покачва от обстоятелството, че се усещат по-културни и заможни.

2. „ Допълнителна “ оферта

Вероятно сте забелязали по какъв начин, когато поръчвате нещо, сервитьорът ви пита „ Голямо ли? “ или „ С не-знам-си-какво-ли? “, до момента в който кима одобрително. Докато осъзнаете, че се съгласявате на нещо, което не сте имали желание да поръчате, към този момент е късно. Освен това, двойните порции постоянно се назовават ​​„ общоприети “, а общоприетите – „ дребни “, което също усилва приходите.

3. Ароматите

Ароматите ни въздействат извънредно. Дори да имаме явен проект, те могат да го видоизменят. Ароматите на ванилия и канела усилват продажбите на десерти, до момента в който миризмата на бекон кара хората да си поръчват повече за закуска. Лавандулата постоянно се употребява, с цел да накара клиентите да се провиснал, да спрат да бързат и да изхарчат повече.

4. Триковете на сервитьора

Сервитьорите от време на време употребяват дребни трикове, с цел да получат по-голям бакшиш. Може да се забавят да върнат рестото с вярата, че ще се откажете и ще си тръгнете или ви го носят на монети, тъй че де се откажете да го вземете. Въпреки това положителните заведения и сервитьори заобикалят сходни евтини трикове, защото носят неприятна известност.

5. 10% нарастване на цената

Повечето клиенти нямат нищо срещу да платят със 7 или 10% повече, в сравнение с са възнамерявали. Ето за какво сосовете и другите добавки във веригите за бързо хранене постоянно костват към 10% от цената на ястието.

6. Празните чинии изчезват на мига

Разбира се, никой не обича да седи на маса, цялостна с мръсни съдове, само че за бързото събиране има още една причина: по този начин гостът няма да мисли, че към този момент е поръчал прекалено много.

7. Репутацията на готвача

Репутацията на готвача е мощно оръжие. Всяко ядене, което е „ специалитет на готвача “, ще се открои в очите на гостите - да не приказваме, когато ги обслужва самият готвач.

8. За всекиго по нещо

Във всяко меню има по нещо „ фешън “, по нещо хранително за хората, които желаят да се наядат добре, по нещо леко за тези, които са на диета, по нещо без скотски артикули и така нататък

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР