Не се заблуждавайте! Дезинформацията не е друга гледна точка! –

...
Не се заблуждавайте! Дезинформацията не е друга гледна точка! –
Коментари Харесай

Екипът на ЕК в България започна в партньорство с “FactCheck Bulgaria” кампания срещу дезинформацията

„ Не се заблуждавайте! Дезинформацията не е друга позиция! ” – това е посланието на акцията, която екипът на Европейската комисия в България стартира през днешния ден в партньорство с .

В идващите сeдмици ще бъдат показани видеа на разнообразни тематики, които демонстрират по какъв начин работи дезинформацията.
  През последните над две години живеем във времена на провокации, които се трансфораха в тест за това по какъв начин демократичните общества в Европейски Съюз се оправят с подправените вести, които ни заливат всекидневно. Пандемията от COVID-19 и войната в Украйна сложиха пред тестване освен способността ни да се оправим със личните си страхове, само че и с масираните талази от подвеждаща информация, които употребяват паниките ни като удобна почва за разделяне на обществото.

Затова през днешния ден е по-важно от всеки път да можем да разпознаваме дезинформацията и да се стремим към медийна просветеност, която е от основно значение за реализиране на по-устойчива народна власт в Европейски Съюз.

Поредицата стартира с видео №1: „ Как работи дезинформацията: „ Геноцидът “ в Украйна “:.

Кампанията се осъществя в подтекста на „ Българска коалиция против дезинформацията “, която събира дружно представители на европейски и интернационалните институции, български държавни ведомства, медии, проверители на обстоятелства и неправителствени организации, които сплотяват старания за противопоставяне на дезинформацията, която се популяризира в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР