Не се връщаме в парламента, тъй като условията ни не

...
Не се връщаме в парламента, тъй като условията ни не
Коментари Харесай

Нинова: Няма да се върнем в НС, докато не изпълнят условията ни

„ Не се връщаме в Народното събрание, защото изискванията ни не са изпълнени ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на изключителна конференция в понеделник. Тя разяснява решението на ГЕРБ да върне за преразглеждане признатите преди дни промени в Изборния кодекс. Управляващите обявиха, че ще започва процедура за избор на нов състав на ЦИК и ще се върне остарялото състояние в Изборния кодекс в частта му за преференциалния избор.

„ Страх ги е от машините, тъй като разчитат на подправяне на протоколи на комисиите. На второ място би трябвало да се анулира решението на комисиите и трето - да се промени решението, че не може да апелираме. Това е частична победа за Българска социалистическа партия ”, сподели Нинова. И добави, че левицата е поискала среща с всички европейски посланици, с цел да ги запознае със протичащото се с изборното ни законодателство.

„ Изчакваме Радев, с цел да забележим дали ще наложи несъгласие на някои от решенията. С всички сме подготвени да беседваме, няма значение политическата принадлежност, тъй като тук става въпрос за идея, която е над всяка партия - човек да може свободно да си показва волята, хората да не ги е боязън да имат свободно мислене ”, съобщи водачът на социалистите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР