Не се връщаме в Народното събрание. Това заяви на пресконференция

...
Не се връщаме в Народното събрание. Това заяви на пресконференция
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП не се връща в парламента

Не се връщаме в Народното събрание. Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя добави, че макар смяната в позицията на ГЕРБ по отношение на измененията в изборните правила, изискванията на левицата не са изпълнени в цялост, да вземем за пример не е въведено цялостно машинно гласоподаване. От Българска социалистическа партия желаят цялостно въвеждане на машинно гласоподаване още на европейските избори.

Корнелия Нинова дефинира смяната в позицията на ГЕРБ и водача Бойко Борисов като " сценка, на която към този момент и децата не имат вяра ".
ГЕРБ: Преференциалният избор остава на остарелия предел Започва и процедура за избор на нов състав на ЦИК
Случилото се през днешния ден е победа за Българска социалистическа партия, сподели Нинова. Според нея от ГЕРБ не са реагирали поради позицията на жителите, а са реагирали от боязън – боязън от реакцията на хората, боязън от овакантяване на Българска социалистическа партия, боязън от истината, че Движение за права и свободи избавя ръководството и живота на 44-то Народно събрание, а патриотите са просто статисти там, с цел да прикриват същинското ръководство – сред Движение за права и свободи и ГЕРБ.

" Страх ги е от машините, тъй като разчитат на подправяне на протоколи. Ние продължаваме да стоим твърдо за машинното гласоподаване. На второ място – да се анулира решението изборните комисии да вземат решения с болшинство 50+1. Това на процедура значи, че ГЕРБ сами, като партия, ще си взимат решения в комисиите.

На трето място – да се анулира решението да не можем да апелираме решенията с касационна тъжба във Върховния административен съд. Това е изконно човешко и гражданско право- да си търсиш правата по правосъден ред. Отмяната на това право е тъпчене и на правовата страна и на върховенството на закона ", сподели водачът на левицата.

От Българска социалистическа партия ще изчакат и реакцията на президента – дали и на кои текстове ще наложи несъгласие. Левицата е изпратила сигнал до Венецианската комисия по отношение на измененията в изборните правила. Организираме среща с всички европейски посланици, сподели още Нинова.

Започваме срещи с други партии и организации за общ фронт за почтени избори, уточни тя и добави, че партийната принадлежност няма значение. Опасността да фалшифицират изборите не е отминала, сподели Нинова и прикани жителите към зоркост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР