Не се уточнява засега кога точно се е провел разговорът

...
Не се уточнява засега кога точно се е провел разговорът
Коментари Харесай

Тръмп се обадил на Меркел след победата й на изборите

Не се прецизира към този момент по кое време тъкмо се е провел диалогът - в сряда или четвъртък. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс сподели единствено, че скоро ще бъде предоставена повече информация, предадоха международните организации.

В диалога си с Тръмп Меркел прикани президента да бъде непокътнато съглашението за иранската нуклеарна стратегия, заяви нощес представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

"Канцлерката и президентът разискаха бъдещето на договорката сред шестте международни сили и Иран и тя още веднъж изрази поддръжка за съглашението, което съставлява значим инструмент за попречване на по-нататъшно разпространяване на нуклеарното оръжие ", означи Зайберт.

В предизборната си акция, а след това и като президент Тръмп неведнъж подлагаше на критика съглашението, потвърждавайки, че то дава едностранни прерогативи на Иран. През август посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли сложи под подозрение нуклеарното съглашение и съобщи, че то разрешава на Техеран да държи целия свят за пленник.

Тръмп поддържа сложни връзки с Меркел, която ясно изрази в последните месеци разликите във вижданията си с тези на президента, напомня Франс прес.

Тръмп разкритикува Меркел за политиката й във връзка с бежанската рецесия, за немския търговски остатък и по други въпроси, а тя него - за политиката му "Америка преди всичко ".

Най-пресният образец е севернокорейския въпрос. Преди седмица канцлерката изрече безапелационното си противоречие, откакто пред Организация на обединените нации американският президент заплаши "да унищожи изцяло " Северна Корея.
"Аз съм срещу сходни закани ", сподели тя. Обявеното отдръпване на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата също беше признато доста зле в Берлин.

След въпроси за какво американският президент не се е обадил на лидерката на най-голямата стопанска система в Европа директно след изборната й победа, Белият дом при започване на седмицата цитира логистични аргументи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР